2 fantasztikus nyári hideg leves

Torkos csütörtöki receptek otthonra

Variációk húslevesre - Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra

Ahogy hűvösebbre vált az idő, megnő a család leves igénye is. Ha a hagyományos hús- és krémlevesek mellett kísérleteznél egy kicsit, próbáld ki ezt a receptet! 

Bár alapja a hagyományos marhahúsleves, a használt fűszerektől és levesbetétektől igazán egzotikus lesz. A vietnami pho leves méltán népszerű, ennek a leegyszerűsített receptét mutatjuk most.

Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra
 

A híres vietnami pho levesre hasonlít leginkább ez a recept, csak egy kicsit leegyszerűsítettük. A leves lelke az intenzív, gyömbéres, fahéjas marhahús alaplé, a levesbetétként használt rizstészta és a friss zöldfűszerek.

Hozzávalók
1 hagyma
10 dkg gyömbér
1 kg marhacsont, 1/2 kg rostélyos
5 csillagánizs
5 szegfűszeg
1 szál fahéj
pár szem egész feketebors
só ízlés szerint
200 g keskeny rizsmetélt 

A tálaláshoz
1 újhagyma karikákra vágva
2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
1 csokor koriander
1 chili paprika
1 citrom vagy lime gerezdekre vágva
 

  1. A csontból és a húsból hideg vízzel kezdj marhahúslevest készíteni. 
  2. Száraz serpenyőben pirítsd meg a félbevágott hagymát, és a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gyömbért. Amikor megpirult, add a húsléhez.
  3. Ugyanúgy, mint a hagyományos marhahúslevest, főzd 2-3 órát. 
  4. Száraz serpenyőben pirítsd meg a csillagánizst, fahéjat, szegfűszeget, borsot, és tedd a levesbe, főzd még 1 órát
  5. Fél óra múlva áztasd a rizstésztát hideg vízbe 30 percre.
  6. Amikor letelt a 30 perc, vedd ki a tésztát a vízből, és zárd el a gázt a leves alatt.
  7. Merd a leszűrt levest a tésztára, szedj hozzá a főtt húsból. (Az eredeti receptben egyébként hajszálvékonyra szelt hátszínt tesznek a levesbe)
  8. Külön tálkákban tálalj mellé karikákra vágott újhagymát, vékonyra szelt fokhagymát, citromot, chilit, és friss koriandert.

 

Nestlé tippünk
Ha legszívesebben minden nap levest ennél, de nincs időd rendszeresen főzni, próbáld ki a MAGGI új krémleveseit, melyek tartósítószer hozzáadása nélkül készülnek, és csak olyan alapanyagokat tartalmaznak, melyeket a saját konyhádban is megtalálhatsz.