Farsang

Farsangi mulatság

Közeledik a farsang farka! Jelmezre fel!

A farsang csúcspontja a karnevál, hagyományos magyar nevén „a farsang farka”. Ez a farsangvasárnaptól húshagyókeddig tartó utolsó három nap, ami nagy mulatságok közepette, valójában télbúcsúztató is. Számos városban ekkor rendezik meg a híres karnevált (riói karnevál, velencei karnevál), Magyarországon pedig a farsang legnevezetesebb eseményét, a mohácsi busójárást. A mulatozásról, vigadozásról és bálozásról híres farsangi időszak nélkülözhetetlen része az evés-ivás, dőzsölés.

Téma
Jelmezek kicsiknek és finomságok az egész családnak.
Étkezés
Ha a farsangi fánk sütéstől eddig csak a bő olaj okozta kellemetlenségek tartottak vissza, most eljött a te időd! Sütőben is szuper finom fánkokat süthetsz, ha kipróbálod ezt a receptet.
Étkezés
A fánk mellé készüljön mindenféle apró falatka, amit menet közben bekaphattok.
Gyerek
Közeleg az iskolai vagy óvodai farsang, és még nem tudod, milyen jelmeze legyen a gyerekeknek? Ezeket a farsangi jelmezeket egyszerűen elkészítheted, még akkor is, ha nem túl jó a kézügyességed.
Gyerek
Olyan jelmez ötleteket mutatunk, amiket otthon is könnyen elkészíthettek.
Életmód
Utolsó pillanatra hagytad a jelmez beszerzését vagy még mindig nincs ötleted? Ne csüggedj, ezeket a jelmezeket akár saját magad is egyszerűen elkészítheted, ráadásul tényleg nagyon csinosak.
Étkezés
Szereted a fánkot, de nem akarsz a kelesztéssel bajlódni? Ezzel a sütőporos fánkkal még a kezdők is könnyedén megbirkóznak.
Gyerek
Farsangi buliba vagy hivatalos, de nincs kedved jelmezért rohangálni? Egy jól eltalált sminkkel és néhány apró kiegészítővel garantáltan nem fogsz kilógni a farsangi kavalkádból. Sőt, akár gyermekednek is elkészítheted!
Életmód
A gyerekek fejében leginkább az iskolai jelmezbál és az isteni fánk jelenti a farsangi időszakot. De vajon tudják, hogy mit is ünneplünk farsangkor? Meséld el nekik.
Gyerek
Különleges kézügyesség nélkül gyorsan, egyszerűen házilag elkészíthető jelmezek, amiket a gyerekek is szeretni fognak.