Kedvenc farsangi jelmezeink, amiket te is egyszerűen elkészíthetsz

Gyerek
Farsangi kalózok
Közeleg az iskolai vagy óvodai farsang, és még nem tudod, milyen jelmeze legyen a gyerekeknek? Ezeket a farsangi jelmezeket egyszerűen elkészítheted, még akkor is, ha nem túl jó a kézügyességed.

Az idei farsang kicsit más, mint az eddigiek, lehet, hogy ezért nem is szívesen kölcsönzöl jelmezt. A házi készítésű farsangi jelmezek egyébként is sokkal egyedibbek és kreatívabbak, úgyhogy ha van időd, válassz gyűjteményünkből, és készítsd el te magad! A gyerekeket is nyugodtan bevonhatod már a tervezésbe is, aztán egy-egy részfeladatot rájuk bízhatsz a kivitelezés során is. Meglátod, nagyon jó kis családi program kerekedik így belőle, tökéletes időtöltés a borongós téli estéken vagy hétvégén. A saját készítésű jelmezt ráadásul viselni is sokkal különlegesebb, biztosan büszkék lesznek rá!

Tervezzetek jelmezt közösen!

Elsőként beszélgess el gyerekekkel, hogy képzelik el az idei farsangot. Milyen jelmezt szeretnének? Ha van kedvük jelmezt tervezni, elkészíteni, vágjatok bele bátran! Mi most olyan farsangi jelmez ötleteket gyűjtöttünk össze, amiket akkor is egyszerűen el tudsz készíteni, ha nincs túl jó kézügyességed. De az internetes számos más jópofa ötletet találtok.

Jelmezkészítés házilag, egyszerűen

Számos olyan jelmez van, amihez egy kis kreativitással a saját ruhatáratokat fel tudod használni, és igazából egy-egy ötletes kiegészítő vagy smink az, ami felteszi az i-re a pontot.

Ilyen például a kalóz jelmez, egy ninja harcos vagy akár egy kígyóbűvölő is. Szuperhősök is lehetnek a gyerekek viszonylag egyszerűen, a lányok pedig szívesen bújnak majd a macskanő jelmezbe. De jöjjön most pár kép és leírás, ami segíthet.

Akármennyire egyszerű a jelmez készítés, egy kis plusz segítség sosem árt. Kóstoltad már a legújabb NESCAFÉ Gold Espresso-t? Igazi kényeztetés lesz a kreatív elfoglaltság közben!
Láttad, hogy megújult NESCAFÉ Gold termékcsaládunk? Az új, még vonzóbb csomagoláson mostantól láthatod, hogy termékeink gondosan válogatott, fenntartható forrásból származó Robusta és Arabica kávészemek felhasználásával készülnek, emellett feltüntetjük a kávék ízintenzitását is.

 

kalóz

Kalóz, az örök klasszikus

A kalóz jelmez sose megy ki a divatból, ha pedig előtte megnéztek egy izgalmas kalózos filmet, biztosan még nagyobb sikere lesz. Laza ing, nadrág és esetleg egy mellény, amire szükséged lesz.

A fél szemet eltakaró „kötést” egy fekete gumi és egy fekete filcből kivágott kör segítségével könnyen meg tudod oldani. A kalap már kicsit trükkösebb, ezért ha nem szeretnéd túlbonyolítani, használj helyette egy vagány kendőt. kényelmesebb is, és tényleg nagyon menő így.


 

szuperhős

Szuperhős

Ki ne szeretne szuperhős lenni, ha csak egy délutánra is? Neked pedig ez igazán kapóra jöhet, mert a szuperhős jelmezeket tényleg nagyon egyszerű elkészíteni.

Egy vagány nadrág és póló, a pólóra egy másik anyagból kivágott jel felvarrva, egy palást és egy klassz álarc, ennyi kell csak hozzá. Méteráruboltban kapsz a palásthoz egyszínű anyagot, de egy színes lepedő is megteszi, ha hajlandó vagy beáldozni. Az álarcot olyan anyagból készítsd, ami nem irritálja a gyerekek. A filc erre tökéletes, ráadásul a szélét így nem is kell beszegni, csak kivágod a formát, és ráerősíted a gumit.


 

cica

A csodálatos állatvilág

Lányok nagy kedvence a cica, ami az egyik legegyszerűbben kivitelezhető jelmez. Fekete cicanadrág és póló, hajpántra ragasztott cicafülek, és egy csinos smink az orrhoz és bajuszhoz.

Ha a suliban maszkot viselnek a gyerekek, ez a jelmez azért jó megoldás, mert a fehér maszkra szuperül rá tudod rajzolni filctollal az orrot, szájat és bajszot.


 

dínó

Cuki dínó

Egy zöld kezeslábasra (vagy zöld nadrág-póló szettre) varrj a gerince mentén háromszög formájú tarajokat, ha a póló kapucnis, feljöhet egészen a feje búbjáig is.

Ha farkat is szeretnél a dínónak, egy zöld pamutharisnyát tömj ki, és arra is varrj tarajt.