Tesztek

Mennyit tudsz az egészséges étrendről, az alapanyagokról és a különféle élelmiszerekről? Böngéssz tesztjeink között és teszteld velünk tudásod!


 

Nálatok is nagy kedvenc a kakaó? Azt valószínűleg tudod, hogy az egyik legfinomabb reggeli ital, amit a gyerekek is nagyon szeretnek, de vajon ezen kívül mennyi mindent tudsz még róla? Töltsd ki tesztünket, és kiderül, mennyire vagy képben.

Mennyit tudsz a kakaóról?

Tesztelek

A Veganuár, azaz vegán január apropóján világszerte rengetegen kipróbálják a vegán vagy vegetáriánus étrendet. A növényi alapú élelmiszerek fogyasztásának előtérbe helyezése pozitívan befolyásolja egészségünket és környezetvédelmi hatása is jelentős. Te mennyire ismered a vegetáriánus étrendet? Teszteld velünk tudásod!

Vegán január? Te mit tudsz róla?

Tesztelek

Érdekel, hogyan alakíthatsz ki egészséges étrendet? Ebben a rostoknak is nagy szerepe van. Teljes értékű gabonák, zöldségek, gyümölcsök… Te mennyit tudsz a rostokról? Teszteld most tudásod!

Te mennyit tudsz a rostokról?

Tesztelek

Nem telhet el a reggel gőzölgő kávé nélkül, vagy te inkább a délutáni tejeskávéra vársz már ebéd után? Izgalmas kávé tesztünkkel most felpezsdítünk mi is! Tedd próbára magad, hogy mennyire vagy otthon kávé fronton!

Kávé teszt

Tesztelek

Minden gyerek kicsit másképp. Vannak a jóevők, a válogatósak, a nassolósak... Vajon mennyire vagy otthon a gyerekek étkezésének kérdéskörében?

Hogyan étkeznek a gyerekek?

Tesztelek

Csak lekapod a polcról és már mész is a kasszához? Vagy megnézed a termék csomagolását is? Nézzük, mennyire vásárolsz tudatosan!

Te tudatosan vásárolsz?

Tesztelek

Aprók, mégis nélkülözhetetlenek. Kevés kell belőlük, de a szervezet számára létfontosságúak. Lássuk, mit tudsz a vitaminokról és az ásványi anyagokról!

Melletted robbant fel a vitaminbomba?

Tesztelek

A hagyományos magyar konyha igen sokat használja. Van belőle telített és telítetlen is, állati és növényi… Töltsd ki tesztünket, és kisül belőle, képben vagy-e a zsírokat illetően…

Szerinted zsír a zsír?

Tesztelek

Dolce vita – a cukor mára életünk részévé vált. Bár túlfogyasztása egészségügyi kockázattal jár, mégis nehéz megállni, hogy csak mértékkel kanalazzuk ételeinkbe és italainkba. Szerinted a cukortól édes az élet?

Cukorral édes az élet?

Tesztelek

Te is rendszeresen fogyasztasz gabonaféléket, gabonából készült ételeket. Fontos azonban a gabonafélék fogyasztásakor is a mértékletesség és a minőség. Rostok, teljes értékű gabonák, gabonapelyhek… Te mennyit tudsz a gabonafélékről?

Mennyit tudsz a gabonákról?

Tesztelek