Cukkini tortilla

Étkezés
Cukkini tortilla
Csupán négy összetevőből, egyszerűen elkészíthető gluténmentes finomság. Reggelire, kisétkezésekre vagy egy könnyű vacsorához is tökéletes választás.

Hozzávalók

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 1 tk só
  • 1 db tojás
  • 50 g reszelt parmezán

Elkészítés

  1. Nagylyukú reszelőn reszeld le a megmosott cukkinit. Sózd meg, majd hagy állni 15 percig, míg levet ereszt. 
  2. Alaposan nyomkodd ki a cukkinit. Ez nagyon fontos, mert ha túl nedves marad, nem lesz jó a tortilla állaga.
  3. A kinyomkodott cukkinit keverd össze a tojással és a reszelt parmezánnal. A kapott masszát oszd nagyjából 5 részre, és egymástól távoli halmokban helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd a halmokat lapítsd ki kb. 14-15 cm átmérőjű, vékony körökre. Ha nincs elég hely egy tepsin, használj nyugodtan 2 tepsit egymás felett.
  4. 220 fokra előmelegített sütőben süsd a cukkini tortilla lapokat kb 12-15 percig, míg pirulni kezdenek. Ne süsd őket túl sokáig, hogy puhák maradjanak.
  5. Miután befejezted a sütést, hagyd őket egy percig hűlni, majd tedd át őket a tepsiből egy tányérra.