Étkezés
Csupán négy összetevőből, egyszerűen elkészíthető gluténmentes finomság. Reggelire, kisétkezésekre vagy egy könnyű vacsorához is tökéletes választás.
Hozzávalók
- 2 db közepes méretű cukkini
- 1 tk só
- 1 db tojás
- 50 g reszelt parmezán
Elkészítés
- Nagylyukú reszelőn reszeld le a megmosott cukkinit. Sózd meg, majd hagy állni 15 percig, míg levet ereszt.
- Alaposan nyomkodd ki a cukkinit. Ez nagyon fontos, mert ha túl nedves marad, nem lesz jó a tortilla állaga.
- A kinyomkodott cukkinit keverd össze a tojással és a reszelt parmezánnal. A kapott masszát oszd nagyjából 5 részre, és egymástól távoli halmokban helyezd sütőpapírral bélelt tepsire, majd a halmokat lapítsd ki kb. 14-15 cm átmérőjű, vékony körökre. Ha nincs elég hely egy tepsin, használj nyugodtan 2 tepsit egymás felett.
- 220 fokra előmelegített sütőben süsd a cukkini tortilla lapokat kb 12-15 percig, míg pirulni kezdenek. Ne süsd őket túl sokáig, hogy puhák maradjanak.
- Miután befejezted a sütést, hagyd őket egy percig hűlni, majd tedd át őket a tepsiből egy tányérra.