Étkezés
A falafel, azaz csicseriborsó-fasírt elkészítése ennél egyszerűbb nem is lehetne. Így pitába csomagolva, finom, friss zöldségekkel pedig egy szuper egyszerű, dekoratív, tápláló finomság. Készítsd el könnyű ebédnek, vacsorára, csomagold a suliba vagy a munkába, de még vendégvárónak is tökéletes. Ha uzsonnára csomagolod, ezt vedd figyelembe az adagolásnál: Oszd két kisebb darabra, vagy egyszerűen kisebb pitát és kevesebb falafelt csomagolj! Ha vegán vagy tejmentes étrendet követtek, a tejtermékek és a majonéz helyett használj növényi alapú alternatívát.
4
Hozzávalók
- 2 csomag Garden Gourmet Falafel
- 200 g zöldsaláta
- ½ kígyóuborka karikákra vágva
- 1/4 fej lilakáposzta
- 200 g sárgarépa megpucolva, lereszelve
- 100 g feta sajt
- 4 ek majonéz vagy más szósz, amit szerettek
- 200 g hummusz
- 4 db pita
Elkészítés
- A zöldségeket készítsd elő: alaposan tisztítsd meg őket, az uborkát vágd szeletekre, a sárgarépát pucold meg és reszeld le, a lilakáposztát vágd apróra.
- Készítsd el pár perc alatt a Garden Gourmet Falafelt a csomagoláson feltüntetett módon.
- A pitát forró, száraz serpenyőben pirítsd oldalanként kb. 2 percig, míg pirulni kezd.
- Ha a zöldségeket és a falafelt a képen látható módon szeretnéd a pitába tekerni, először kend meg a pitát hummusszal, tedd rá a salátát és a többi zöldséget, locsold meg a majonézzel, vagy ízlés szerint választott öntettel, és tedd rá a falafelt, majd kösd össze.
- Ha azt szeretnéd, hogy a gyerekek meg tudják enni az iskolában, inkább vágj le egy keskeny csíkot a pita tetejéről, így a tészta kettényílik középen, és meg tudod tölteni. Ezután már pakolhatod is bele a sok finomságot. Vigyázz, ne tömd túl, hogy kényelmesen lehessen harapni! Ha pedig egészen biztosra szeretnél menni, egyszerűen csomagold külön a dobozban a lepirított, csíkokra vágott pitát, a falafelt és a zöldségeket.
Szeretnél házi hummuszt készíteni hozzá? Kattints népszerű receptünkért!