Étkezés
Költségkímélő recept, amiből mindenki repetázni szeretne majd.
4
Hozzávalók
- 6 dkg vaj
- 4 db vöröshagyma
- 2 db salotta hagyma - helyettesítheted lilahagymával
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 dl fehérbor
- 1 ek cukor
- 1 l víz felforralva
- 1 db MAGGI Marhahúsleves kocka
- 1 ek liszt
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- személyenként 2 szelet bagett megpirítva, vajjal vékonyan megkenve
Elkészítés
- A vörös- és salotta hagymákat felezd el, majd vágd karikákra.
- Egy lábosban olvaszd fel a vajat, alaposan keverd el benne a cukrot, és hagyd egy kicsit karamellizálódni.
- Dobd rá a hagymákat. Adj hozzá 1 tk sót, és közepes hőfokon, időnként kevergetve, párold, kb. 10-15 percig, míg a hagyma megfonnyad, és barnulni kezd.
- Add hozzá a zúzott fokhagymát, borsot, csipet frissen reszelt szerecsendiót, és pirítsd még 1 percig, míg a fűszerek illatozni kezdenek.
- Szórd rá a lisztet, alaposan keverd el, pirítsd még 1 percig, majd öntsd rá a bort. Keverj rajta kettőt-hármat, majd öntsd rá a forró vizet és morzsold bele a MAGGI Marhahúsleves kockát.
- Alacsony lángon főzd még 20 percet, míg összeérnek az ízek, közben kóstold meg, és sózd-borsozd, ha szükséges.
- Pirítóssal tálald.
Miután megfőtt a leves, adhatsz hozzá kb. 1 dl tejszínt is, ettől még selymesebb, lágyabb lesz az íze.