Francia hagymaleves pirítóssal

Étkezés
Francia hagymaleves
Költségkímélő recept, amiből mindenki repetázni szeretne majd.
4

Hozzávalók

  • 6 dkg vaj
  • 4 db vöröshagyma
  • 2 db salotta hagyma - helyettesítheted lilahagymával
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 ek cukor
  • 1 l víz felforralva
  • 1 db MAGGI Marhahúsleves kocka
  • 1 ek liszt
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint
  • személyenként 2 szelet bagett megpirítva, vajjal vékonyan megkenve

Elkészítés

  1. A vörös- és salotta hagymákat felezd el, majd vágd karikákra.
  2. Egy lábosban olvaszd fel a vajat, alaposan keverd el benne a cukrot, és hagyd egy kicsit karamellizálódni. 
  3. Dobd rá a hagymákat. Adj hozzá 1 tk sót, és közepes hőfokon, időnként kevergetve, párold, kb. 10-15 percig, míg a hagyma megfonnyad, és barnulni kezd.
  4. Add hozzá a zúzott fokhagymát, borsot, csipet frissen reszelt szerecsendiót, és pirítsd még 1 percig, míg a fűszerek illatozni kezdenek. 
  5. Szórd rá a lisztet, alaposan keverd el, pirítsd még 1 percig, majd öntsd rá a bort. Keverj rajta kettőt-hármat, majd öntsd rá a forró vizet és morzsold bele a MAGGI Marhahúsleves kockát. 
  6. Alacsony lángon főzd még 20 percet, míg összeérnek az ízek, közben kóstold meg, és sózd-borsozd, ha szükséges.
  7. Pirítóssal tálald.

Miután megfőtt a leves, adhatsz hozzá kb. 1 dl tejszínt is, ettől még selymesebb, lágyabb lesz az íze.