Krémes, toszkán stílusú sajtos csirke recept

Étkezés
Krémes, toszkán stílusú sajtos csirke recept
Az egyik legfinomabb csirkés fogás, amit valaha kóstoltál. Ráadásul a gyerekek is örömmel eszik majd.
4

Hozzávalók

  • 1 csomag Maggi Krémes Sajtszószos csirkemell alap
  • 50 dkg csirkemell
  • 2 ek olaj
  • 2 dl tejszín
  • 1,5 dl víz
  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
  • 1 kk. oregánó
  • 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
  • só, bors ízlés szerint
  • 8-10 szem koktélparadicsom
  • 4 marék spenót alaposan megmosva, vagy 15 dkg fagyasztott spenót levél felolvasztva
  • 20 dkg csiperkegomba kis kockákra vágva
  • reszelt parmezán ízlés szerint

Elkészítés

  1. Serpenyőben, forró olajon pirítsd meg a szeletekre vágott csirkemellet, ha átsült, tedd félre.
  2. A csirkés serpenyőbe dobd bele a hagymát, fokhagymát és a többi zöldséget süsd őket puhára.
  3. Közben a Maggi Krémes sajtszósz csirkemell alapot keverd el 200 ml tejszínnel és 150 ml vízzel.
  4. Öntsd a sajtszószt a zöldségekre, forrald fel, majd add hozzá a sült csirkemellet is.
  5. Lassú tűzön, 5 perc alatt főzd, míg az ízek összeérnek.

Köretnek remekül illik hozzá a barnarizs, a köles vagy a quinoa is.