Étkezés
Az egyik legfinomabb csirkés fogás, amit valaha kóstoltál. Ráadásul a gyerekek is örömmel eszik majd.
4
Hozzávalók
- 1 csomag Maggi Krémes Sajtszószos csirkemell alap
- 50 dkg csirkemell
- 2 ek olaj
- 2 dl tejszín
- 1,5 dl víz
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 kk. oregánó
- 1-2 gerezd fokhagyma összezúzva
- só, bors ízlés szerint
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 4 marék spenót alaposan megmosva, vagy 15 dkg fagyasztott spenót levél felolvasztva
- 20 dkg csiperkegomba kis kockákra vágva
- reszelt parmezán ízlés szerint
Elkészítés
- Serpenyőben, forró olajon pirítsd meg a szeletekre vágott csirkemellet, ha átsült, tedd félre.
- A csirkés serpenyőbe dobd bele a hagymát, fokhagymát és a többi zöldséget süsd őket puhára.
- Közben a Maggi Krémes sajtszósz csirkemell alapot keverd el 200 ml tejszínnel és 150 ml vízzel.
- Öntsd a sajtszószt a zöldségekre, forrald fel, majd add hozzá a sült csirkemellet is.
- Lassú tűzön, 5 perc alatt főzd, míg az ízek összeérnek.
Köretnek remekül illik hozzá a barnarizs, a köles vagy a quinoa is.