Étkezés
Kóstold meg ezt a libalevest, a libanapok után pedig nyugodtan próbáld ki csirkehúsból is.
4
Hozzávalók
- 4 db libacomb
- 1 kisebb zellergumó
- 8 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 20 dkg csiperkegomba
- 20 dkg zöldborsó
- só, bors ízlés szerint
- 1 db Maggi Tyúkhúsleves kocka
Elkészítés
- A libacombot egy fazék hideg, sós vízben (kb. 3 liter) tedd fel főni kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön. A víz tetejéről a habot időnként vedd le.
- Egy óra elteltével tedd a vízbe a fej vöröshagymát héjastul, valamint az egész paradicsomot és a paprikát is egészben.
- Egy másik óra után tedd a vízbe a leveskockát, és a megpucolt, negyedbe vágott zellert, valamint a szintén megpucolt, feldarabolt répát.
- Mikor a répa már majdnem teljesen megpuhult, tedd a levesbe a többi zöldséget is, főzd további 20 percet, majd a végén dobd a levesbe a petrezselymet is. Főzd még 10 percig, ellenőrizd, hogy a hús és a zöldségek is megpuhultak, majd vedd le a levest a tűzről.