Libaleves gazdagon

Étkezés
Libaleves gazdagon
Kóstold meg ezt a libalevest, a libanapok után pedig nyugodtan próbáld ki csirkehúsból is.
4

Hozzávalók

  • 4 db libacomb
  • 1 kisebb zellergumó
  • 8 db sárgarépa
  • 1 db fehérrépa 
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • 1 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 20 dkg zöldborsó
  • só, bors ízlés szerint
  • 1 db Maggi Tyúkhúsleves kocka

Elkészítés

  1. A libacombot egy fazék hideg, sós vízben (kb. 3 liter) tedd fel főni kis lángon, hogy éppen csak gyöngyözzön. A víz tetejéről a habot időnként vedd le.
  2. Egy óra elteltével tedd a vízbe a fej vöröshagymát héjastul, valamint az egész paradicsomot és a paprikát is egészben.
  3. Egy másik óra után tedd a vízbe a leveskockát, és a megpucolt, negyedbe vágott zellert, valamint a szintén megpucolt, feldarabolt répát.
  4. Mikor a répa már majdnem teljesen megpuhult, tedd a levesbe a többi zöldséget is, főzd további 20 percet, majd a végén dobd a levesbe a petrezselymet is. Főzd még 10 percig, ellenőrizd, hogy a hús és a zöldségek is megpuhultak, majd vedd le a levest a tűzről.