Vegetáriánus vendégváró kosárkák

Étkezés
Vegetáriánus vendégváró kosárkák
Amiket nem csak akkor érdemes elkészítened, ha vendégek jönnek. Remek választás egy gyors ebédre vagy vacsorára is. Az alapreceptet pedig természetesen változtathatod attól függően, éppen melyik zöldségnek van szezonja, vagy mit találsz otthon a kamrában.
6

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatok
  • 1 csomag leveles tészta
  • 100 g brokkoli
  • 6 db szárított paradicsom
  • 100 ml növényi ital
  • 100 ml növényi főzőkrém
  • 50 g reszelt sajt vagy növényi sajtalternatíva
  • 1 ek étkezési keményítő
  • só, bors ízlés szerint
  • kevés olaj a muffinformák kikenéséhez

Elkészítés

  1. A brokkolit szedd apró rózsákra, és forró, sós vízben főzd roppanósra. A Garden Gourmet Vegetáriánus Pirított Falatokat vágd kisebb szeletekre, hogy beleférjenek majd a kosárkákba, és a csomagoláson található leírás alapján süsd készre. 
  2. A növényi italt, főzőkrémet és a keményítőt keverd csomómentesre, sózd, borsozd ízlés szerint
  3. A leveles tésztából vágj a muffin formákba méretben illő szeleteket, kevés olajjal kend ki a formákat, és finoman a forma oldalához nyomkodva helyezd be a tészta szeleteket.
  4. Tedd a kosárkákba a száraz összetevőket (vegetáriánus pirított falatok, brokkoli, szárított paradicsom, sajt), majd öntsd rájuk a kikevert növényi krémet.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 25 percig, míg aranybarna lesz.
  6. Miután elkészült, hagyd hűlni a formákban.