Édesburgonyás- csicseriborsós zöldségfasírt

Étkezés
Édesburgonyás- csicseriborsós zöldségfasírt
Ha még izgalmasabbá tennéd ezt a zöldségfasírtot, a petrezselyem helyett használj koriandert, a fűszerkömény helyett pedig római köményt!

Hozzávalók

  • 1 db közepes édesburgonya
  • 1 csicseriborsó konzerv
  • 100 g quinoa
  • 1-2 ek olívaolaj
  • 1 kk őrölt fűszerkömény
  • 1 kk pirospaprika
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben.
  2. 220 fokra előmelegített sütőben süsd meg a meghámozott, kockákra vágott édesburgonyát. Miután puhára sült, hagyd hűlni, és turmixold krémesre.
  3. A csicseriborsó konzervről öntsd le a levét, a felaprított petrezselyemmel együtt keverd az édesburgonya püréhez, villával enyhén nyomkodd össze.
  4. Keverd a masszához a quinoát, a fűszereket, valamint az olívaolajat, és nedves kézzel formálj belőle gombócokat.
  5. 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 perc alatt süsd készre.