Étkezés
Ha még izgalmasabbá tennéd ezt a zöldségfasírtot, a petrezselyem helyett használj koriandert, a fűszerkömény helyett pedig római köményt!
Hozzávalók
- 1 db közepes édesburgonya
- 1 csicseriborsó konzerv
- 100 g quinoa
- 1-2 ek olívaolaj
- 1 kk őrölt fűszerkömény
- 1 kk pirospaprika
- 1 csokor friss petrezselyem
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- Főzd meg a quinoát kétszeres mennyiségű sós vízben.
- 220 fokra előmelegített sütőben süsd meg a meghámozott, kockákra vágott édesburgonyát. Miután puhára sült, hagyd hűlni, és turmixold krémesre.
- A csicseriborsó konzervről öntsd le a levét, a felaprított petrezselyemmel együtt keverd az édesburgonya püréhez, villával enyhén nyomkodd össze.
- Keverd a masszához a quinoát, a fűszereket, valamint az olívaolajat, és nedves kézzel formálj belőle gombócokat.
- 200 fokos sütőben, sütőpapírral bélelt tepsin kb. 30 perc alatt süsd készre.