Étkezés
Kényeztesd magad egy tál meleg toszkán stílusú csicseriborsólevessel. Ötvözi a klasszikus mediterrán ízeket és tejmentes étrendbe is beilleszthető.
4
Hozzávalók
- 1 ek olaj
- 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
- 2 gerezd fokhagyma aprítva
- 1 tk szárított oregánó
- ½ tk pirospaprika
- 2 ek paradicsompüré
- 2 db csicseriborsó konzerv lecsepegtetve és leöblítve
- 1 db Maggi Zöldségleves kocka
- 1,5 l víz
- 10-12 db szárított paradicsom apróra vágva (helyettesítheted félbevágott koktélparadicsommal is)
- ½ citrom leve
- 2 dl kókusztej
- 30 dkg leveles spenót (lehet fagyasztott is)
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A MAGGI Zöldségleves kockából készíts alaplevet.
- Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, öntsd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld kb. 3-4 percig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a szárított oregánót, pirítsd még 1-2 percig, amíg illatos lesz.
- A tűzről levéve keverd el benne a pirospaprikát, majd a tűzre visszatéve öntsd az edénybe a csicseriborsót és a paradicsompürét. Öntsd fel a zöldség alaplével és alaposan keverd meg. Forrald fel, majd vedd alacsonyra a hőfokot, fedd le a serpenyőt, és hagyd párolódni körülbelül 15 percig.
- Botmixerrel turmixold össze körülbelül a leves felét, amíg sima és krémes nem lesz. Ezzel a lépéssel sűríted be a levest úgy, hogy nem használsz hozzá habarást vagy rántást.
- Keverd hozzá az aszalt paradicsomot, a citromlevet, a kókusztejet és a spenótot. Párold még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a spenót megfonnyadjon. Ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
- Teljes kiőrlésű pirítóssal tálald.