Toszkán stílusú csicseriborsó leves

Étkezés
Toszkán stílusú csicseriborsó leves
Kényeztesd magad egy tál meleg toszkán stílusú csicseriborsólevessel. Ötvözi a klasszikus mediterrán ízeket és tejmentes étrendbe is beilleszthető.
4

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 1 közepes fej vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma aprítva
  • 1 tk szárított oregánó
  • ½ tk pirospaprika
  • 2 ek paradicsompüré
  • 2 db csicseriborsó konzerv lecsepegtetve és leöblítve
  • 1 db Maggi Zöldségleves kocka
  • 1,5 l víz
  • 10-12 db szárított paradicsom apróra vágva (helyettesítheted félbevágott koktélparadicsommal is)
  • ½ citrom leve
  • 2 dl kókusztej
  • 30 dkg leveles spenót (lehet fagyasztott is)
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A MAGGI Zöldségleves kockából készíts alaplevet. 
  2. Egy nagy serpenyőben, közepes lángon hevítsd fel az olajat, öntsd rá az apróra vágott hagymát, és dinszteld kb. 3-4 percig. Add hozzá a zúzott fokhagymát, a szárított oregánót, pirítsd még 1-2 percig, amíg illatos lesz.
  3. A tűzről levéve keverd el benne a pirospaprikát, majd a tűzre visszatéve öntsd az edénybe a csicseriborsót és a paradicsompürét. Öntsd fel a zöldség alaplével és alaposan keverd meg. Forrald fel, majd vedd alacsonyra a hőfokot, fedd le a serpenyőt, és hagyd párolódni körülbelül 15 percig.
  4. Botmixerrel turmixold össze körülbelül a leves felét, amíg sima és krémes nem lesz. Ezzel a lépéssel sűríted be a levest úgy, hogy nem használsz hozzá habarást vagy rántást.
  5. Keverd hozzá az aszalt paradicsomot, a citromlevet, a kókusztejet és a spenótot. Párold még 5-10 percig, hogy az ízek összeérjenek, és a spenót megfonnyadjon. Ízlés szerint ízesítsd sóval és borssal.
  6. Teljes kiőrlésű pirítóssal tálald.