Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra

Étkezés
Gyömbéres marhahúsleves vietnami módra
A híres vietnami pho levesre hasonlít leginkább ez a recept, csak egy kicsit leegyszerűsítettük. A leves lelke az intenzív, gyömbéres, fahéjas marhahús alaplé, a levesbetétként használt rizstészta és a friss zöldfűszerek.
8

Hozzávalók

  • 1 üveg MAGGI Házias Levesalap – Marha 
  • 3,5 l víz 
  • 1 hagyma 
  • 3 gerezd fokhagyma 
  • 1 ujjnyi gyömbér 
  • 400 g marha lábszár vagy hátszín 
  • 5 csillagánizs 
  • 3 szegfűszeg 
  • 1 szál fahéj 
  • pár szem egész feketebors 
  • só ízlés szerint 
  • 200 g keskeny rizsmetélt  

A tálaláshoz 

  • 1 újhagyma karikákra vágva 
  • 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva 
  • 1 csokor koriander 
  • 1 chili paprika 
  • 1 citrom vagy lime gerezdekre vágva

Elkészítés

  1. A MAGGI Házias Levesalapból 2 l víz hozzáadásával készíts marhahús alaplevet. 
  2. Száraz serpenyőben pirítsd meg a félbevágott hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gyömbért és a többi fűszert, majd a megpucolt fokhagyma gerezdekkel együtt tedd a levesbe, főzd 40-50 percet. 
  3. A marhahúst vágd hajszálvékony szeletekre, és a főzési idő utolsó pár percére tedd a forró levesbe. Ha sikerült tényleg hajszál vékonyra vágni a húst – könnyebb vágni, ha előtte mélyhűtőbe teszed -, ehhez pár perc bőven elég.  
  4. Úgy időzítsd a főzést, hogy a vége előtt 30 perccel áztasd a rizstésztát hideg vízbe. 
  5. 30 perc elteltével vedd ki a tésztát a vízből, és zárd el a gázt a leves alatt. 
  6. Merd a leszűrt levest a tésztára, szedj hozzá a főtt húsból.  
  7. Külön tálkákban tálalj mellé karikákra vágott újhagymát, vékonyra szelt fokhagymát, citromot, chilit és friss koriandert.