Étkezés
A híres vietnami pho levesre hasonlít leginkább ez a recept, csak egy kicsit leegyszerűsítettük. A leves lelke az intenzív, gyömbéres, fahéjas marhahús alaplé, a levesbetétként használt rizstészta és a friss zöldfűszerek.
8
Hozzávalók
- 1 üveg MAGGI Házias Levesalap – Marha
- 3,5 l víz
- 1 hagyma
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 ujjnyi gyömbér
- 400 g marha lábszár vagy hátszín
- 5 csillagánizs
- 3 szegfűszeg
- 1 szál fahéj
- pár szem egész feketebors
- só ízlés szerint
- 200 g keskeny rizsmetélt
A tálaláshoz
- 1 újhagyma karikákra vágva
- 2 gerezd fokhagyma vékony szeletekre vágva
- 1 csokor koriander
- 1 chili paprika
- 1 citrom vagy lime gerezdekre vágva
Elkészítés
- A MAGGI Házias Levesalapból 2 l víz hozzáadásával készíts marhahús alaplevet.
- Száraz serpenyőben pirítsd meg a félbevágott hagymát, a megpucolt, nagyobb darabokra vágott gyömbért és a többi fűszert, majd a megpucolt fokhagyma gerezdekkel együtt tedd a levesbe, főzd 40-50 percet.
- A marhahúst vágd hajszálvékony szeletekre, és a főzési idő utolsó pár percére tedd a forró levesbe. Ha sikerült tényleg hajszál vékonyra vágni a húst – könnyebb vágni, ha előtte mélyhűtőbe teszed -, ehhez pár perc bőven elég.
- Úgy időzítsd a főzést, hogy a vége előtt 30 perccel áztasd a rizstésztát hideg vízbe.
- 30 perc elteltével vedd ki a tésztát a vízből, és zárd el a gázt a leves alatt.
- Merd a leszűrt levest a tésztára, szedj hozzá a főtt húsból.
- Külön tálkákban tálalj mellé karikákra vágott újhagymát, vékonyra szelt fokhagymát, citromot, chilit és friss koriandert.