Céklaleves

Étkezés
Céklaleves
A cékla sokkal sokoldalúbb zöldség annál, hogy az ecetes céklasalátába száműzd. Úgy is finom, de ez a céklaleves egészen más dimenziókba repíti majd.
4

Hozzávalók

  • 1 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka 
  • 2 l víz
  • 50 dkg cékla 
  • 1/2 db kisebb zeller 
  • 2 db sárgarépa 
  • 1 db petrezselyemgyökér 
  • 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva 
  • 1 db citrom leve 
  • 1/2 kezeltlen citrom reszelt héja 
  • tejföl ízlés szerint 
  • só, bors ízlés szerint 
  • lestyán, kapor ízlés szerint

Elkészítés

  1. A MAGGI Tyúkhúsleves kockából készíts alaplevet. 
  2. A céklát, a zellert, a sárgarépát és a fehérrépát hámozd meg, vágd kockákra, majd a MAGGI Tyúkhúslevesből készült alaplében mérsékelt tűzön főzd puhára. 
  3. Amikor a zöldségek megpuhultak, annyi lével pürésítsd, amennyivel krémes állaga lesz. Először kevesebb levet adj hozzá, és ha túl sűrűnek érzed, adagolj még hozzá.  A már krémes levest tedd újra a tűzre, fűszerezd, petrezselyemmel, kaporral és citromlével, és rottyants rajta egyet.
  4. Tejföllel díszítve tálald.