Étkezés
A cékla sokoldalúbb zöldség annál, hogy az ecetes céklasalátába száműzd. Úgy is finom, de ez a céklaleves egészen más dimenziókba repíti.
4
Hozzávalók
- 1 db MAGGI Tyúkhúsleveskocka
- 2 l víz
- 50 dkg cékla
- 1/2 db kisebb zeller
- 2 db sárgarépa
- 1 db petrezselyemgyökér
- 1 kis csokor petrezselyem apróra vágva
- 1 db citrom leve
- 1/2 kezeltlen citrom reszelt héja
- tejföl ízlés szerint
- só, bors ízlés szerint
- lestyán, kapor ízlés szerint
Elkészítés
- A MAGGI Tyúkhúsleves kockából készíts alaplevet.
- A céklát, a zellert, a sárgarépát és a fehérrépát hámozd meg, vágd kockákra, majd a MAGGI Tyúkhúslevesből készült alaplében mérsékelt tűzön főzd puhára.
- Amikor a zöldségek megpuhultak, annyi lével pürésítsd, amennyivel krémes állaga lesz. Először kevesebb levet adj hozzá, és ha túl sűrűnek érzed, adagolj még hozzá. A már krémes levest tedd újra a tűzre, fűszerezd, petrezselyemmel, kaporral és citromlével, és rottyants rajta egyet.
- Tejföllel díszítve tálald.