Gesztenyekrémleves recept

Étkezés
Gesztenyekrémleves recept
Ez az enyhén édeskés, különleges fűszerezésű gesztenyekrémleves igazi különlegesség. A MAGGI levesalapnak köszönhetően pedig villámgyorsan elkészül.
4

Hozzávalók

  • 2 csomag cukrozatlan gesztenyemassza  
  • 1 vöröshagyma felaprítva 
  • 1 kis zeller felkockázva 
  • 1,2 l víz 
  • 3 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség 
  • 3-4 ek olaj 
  • 1 dl tejszín 
  • 2 dkg vaj 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 2 levél zsálya

Elkészítés

  1. A hagymát szeleteld apróra, olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a zellert, morzsold bele a zsálya leveleket, majd néhány percig forgasd át.  
  2. Forró vízben keverd el a MAGGI Házias levesalapot, majd öntsd a zöldségekre. Fedő alatt addig főzd, amíg a zeller megpuhul (kb. 20 perc).  
  3. Amikor elkészült, add hozzá a gesztenyemasszát, a tejszínt és a hideg vajat, botmixerrel pürésítsd simára. Még 1-2 percig főzd. 
  4. Pirított kalácskockákkal elképesztően finom.