Étkezés
Ez az enyhén édeskés, különleges fűszerezésű gesztenyekrémleves igazi különlegesség. A MAGGI levesalapnak köszönhetően pedig villámgyorsan elkészül.
4
Hozzávalók
- 2 csomag cukrozatlan gesztenyemassza
- 1 vöröshagyma felaprítva
- 1 kis zeller felkockázva
- 1,2 l víz
- 3 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
- 3-4 ek olaj
- 1 dl tejszín
- 2 dkg vaj
- só, bors ízlés szerint
- 2 levél zsálya
Elkészítés
- A hagymát szeleteld apróra, olajon pirítsd üvegesre. Add hozzá a zellert, morzsold bele a zsálya leveleket, majd néhány percig forgasd át.
- Forró vízben keverd el a MAGGI Házias levesalapot, majd öntsd a zöldségekre. Fedő alatt addig főzd, amíg a zeller megpuhul (kb. 20 perc).
- Amikor elkészült, add hozzá a gesztenyemasszát, a tejszínt és a hideg vajat, botmixerrel pürésítsd simára. Még 1-2 percig főzd.
- Pirított kalácskockákkal elképesztően finom.