Étkezés
MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A fűszeres tepsis burgonya alapnál a krémes állagot a tejszínpor míg az intenzív zöldfűszeres ízvilágot a petrezselyem és majoranna biztosítják.
4
Hozzávalók
- 80 dkg édesburgonya
- 10 dkg kolbász vékonyra szelve
- 15 dkg bacon kockákra vágva
- 6 db tojás
- 1 tasak Maggi Fűszeres tepsis burgonya alap
- 3 dl tej
- 2 dl víz
- 10 dkg reszelt sajt
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A megpucolt édesburgonyát 3-4 nagyobb darabra vágva 220 fokra melegített sütőben süsd annyira puhára, hogy utána még könnyen karikákra tudd majd vágni.
- Míg sül az édesburgonya, a bacont pirítsd le, a tojásokat pedig főzd keményre.
- A sült édesburgonyát szeld karikákra, a szeleteket tedd egy hőálló tál aljára.
- Tedd az édesburgonyára a kolbász szeleteket, majd a tojást. Erre jöhet egy újabb réteg édesburgonya és tojás.
- A Maggi Fűszeres burgonya alapot keverd össze 2 dl hideg vízzel és 3 dl tejjel, és öntsd a rétegezett édesburgonyára.
- Szórd a tetejére a bacon kockákat, és a reszelt sajtot, majd 200 fokos sütőben süsd 30 percig.