Rakott édesburgonya, kolbásszal, tetején bacon szeletekkel, sajttal

Étkezés
Rakott édesburgonya, kolbásszal, tetején bacon szeletekkel, sajttal
MAGGI maradékmentő alapok segítségével a kamrádban, hűtődben megmaradt hozzávalókból is változatos, ínycsiklandó ételeket készíthetsz. A fűszeres tepsis burgonya alapnál a krémes állagot a tejszínpor míg az intenzív zöldfűszeres ízvilágot a petrezselyem és majoranna biztosítják.
4

Hozzávalók

  • 80 dkg édesburgonya
  • 10 dkg kolbász vékonyra szelve
  • 15 dkg bacon kockákra vágva
  • 6 db tojás
  • 1 tasak Maggi Fűszeres tepsis burgonya alap
  • 3 dl tej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg reszelt sajt
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A megpucolt édesburgonyát 3-4 nagyobb darabra vágva 220 fokra melegített sütőben süsd annyira puhára, hogy utána még könnyen karikákra tudd majd vágni.
  2. Míg sül az édesburgonya, a bacont pirítsd le, a tojásokat pedig főzd keményre.
  3. A sült édesburgonyát szeld karikákra, a szeleteket tedd egy hőálló tál aljára.
  4. Tedd az édesburgonyára a kolbász szeleteket, majd a tojást. Erre jöhet egy újabb réteg édesburgonya és tojás.
  5. A Maggi Fűszeres burgonya alapot keverd össze 2 dl hideg vízzel és 3 dl tejjel, és öntsd a rétegezett édesburgonyára.
  6. Szórd a tetejére a bacon kockákat, és a reszelt sajtot, majd 200 fokos sütőben süsd 30 percig.