Krémes gombaleves zöldséggolyókkal

Étkezés
Krémes gombaleves
A legzordabb, hideg napokon is feltölt ez a csodás zöldségleves, ami nem csak a vegetáriánus vagy flexiteriánus étrendet követők számára ideális, hanem akkor is, ha csak szeretnél több növényi alapú, zöldséges fogást enni. A Garden Gourmet Zöldséggolyókkal pedig a gyerekeket is leveheted a lábukról.
2

Hozzávalók

  • 1 csomag Garden Gourmet Zöldséggolyó
  • 250-300 g gombakeverék (pl. rókagomba, csiperkegomba)
  • 1 db kisebb méretű sárgarépa
  • ¼ db édeskömény
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 1 l zöldségleves alaplé (1 db Maggi Zöldségleves kockából)
  • 1,5-2 dl tejszín vagy vegán krém, tejszín alternatíva
  • olívaolaj a sütéshez
  • néhány szál kakukkfű a díszítéshez
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A répát, édesköményt és a hagymát vágd apróra, olívaolajon süsd addig, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Add hozzá a szeletekre vágott gombát is, és párold tovább 1-2 percig.
  2. Öntsd fel az alaplével, és forrald fel. Ezután add hozzá a tejszínt, és kevergesd a levest addig, amíg újra felforr. Ízlés szerint sózd, borsozd.
  3. Kevés olajon, a csomagoláson leírtaknak megfelelően süsd ki a Garden Gourmet Zöldséggolyókat, majd adagold őket a leveses tálakba.
  4. Merd a levest a már kiporciózott zöldséggolyókra, díszítsd kakukkfűvel.
     

Kínálj mellé egy szelet teljes kiőrlésű kenyeret!