Étkezés
4
Hozzávalók
- 300 g pulykacomb
- 300 g zöldborsó
- 2 db közepes sárgarépa
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- fél citrom leve
- 2 db Tyúkhúsleveskocka
- 1 kis doboz tejszín
- 2 ek olaj
- 1 babérlevél
- só, bors
- 1 csomag kapor felaprítva
- 3 l víz
Elkészítés
- A pulykacombot vágd fel kis kockákra és lábasban, felhevített olajon pirítsd meg.
- Ha a pulykahús megpirult, dobd rá a zöldborsót és a kockára vágott sárgarépát, kicsit forgasd át, pár percig süsd, majd öntsd fel 2 liter vízzel.
- Ha a víz felforrt, tedd bele a Tyúkhúsleveskockákat. Miután elkészült az alaplé, add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat és a babérlevelet.
- Főzd a levest addig, ameddig a zöldségek roppanósra főnek, majd add hozzá a tejszínt, és alaposan keverd simára.
- Ha elkészült a leves, add hozzá a felaprított kaprot.