Krémes - citromos pulykaraguleves

Étkezés
Krémes - citromos pulykaraguleves
4

Hozzávalók

  • 300 g pulykacomb  
  • 300 g zöldborsó 
  • 2 db közepes sárgarépa 
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja 
  • fél citrom leve 
  • 2 db Tyúkhúsleveskocka
  • 1 kis doboz tejszín 
  • 2 ek olaj 
  • 1 babérlevél 
  • só, bors 
  • 1 csomag kapor felaprítva 
  • 3 l víz

Elkészítés

  1. A pulykacombot vágd fel kis kockákra és lábasban, felhevített olajon pirítsd meg. 
  2. Ha a pulykahús megpirult, dobd rá a zöldborsót és a kockára vágott sárgarépát, kicsit forgasd át, pár percig süsd, majd öntsd fel 2 liter vízzel. 
  3. Ha a víz felforrt, tedd bele a Tyúkhúsleveskockákat. Miután elkészült az alaplé, add hozzá a citrom levét, a reszelt citromhéjat és a babérlevelet. 
  4. Főzd a levest addig, ameddig a zöldségek roppanósra főnek, majd add hozzá a tejszínt, és alaposan keverd simára.  
  5. Ha elkészült a leves, add hozzá a felaprított kaprot.