Egzotikus kókusztejes csirkeleves

Étkezés
Egzotikus kókusztejes csirkeleves
Nem kell órákon keresztül főzni, mégis nagyon különleges, tartalmas lesz ez a leves, amit bármikor bedobhatsz, ha egy melengető finomságra vágysz.
2

Hozzávalók

  • 2 ek vaj
  • 1 fej vöröshagyma karikákra vágva
  • 2 szál újhagyma
  • 1 kaliforniai paprika vagy kápia paprika
  • 4-5 csiperke gomba
  • 1 db csirkemell ujjnyi vastag csíkokra vágva
  • 1 csokor petrezselyem vagy koriander
  • szárított chili ízlés szerint - elhagyható
  • 1 l víz
  • 3 ek MAGGI Házias levesalap - Tyúk
  • 1,5 dl kókusztej
  • ½ citrom leve és héja
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Vajon süsd üvegesre a hagymát, majd add hozzá a kockákra vágott kaliforniai paprikát és a karikákra vágott gombát. Pirítsd őket pár percig.
  2. Önts a zöldségekre a vizet, amikor felmelegedett, add hozzá a MAGGI Tyúkos Házias levesalapot, majd tedd bele a csirkemellet is. Főzd kb. 30 percig, míg a hús megfő.
  3. Add hozzá a reszelt citromhéjat és a citrom levét, öntsd fel a kókusztejjel, és forralj rajta egyet.
  4. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd add hozzá a petrezselymet és/vagy a koriandert is. Érdemes korianderrel kipróbálni, nagyon jellegzetes karaktert ad az ételeknek.

Ennek a levesnek kifejezetten jót tesz a csípősség, ha azonban nem rajongsz a pikáns ételekért, vagy gyerekek is eszik, hagyd ki belőle a chilit, vagy utólag csípősítsd a felnőttek adagját.