Spárgakrémleves recept

Étkezés
Spárgakrémleves recept
2

Hozzávalók

  • 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva 
  • 1 csomag zöldspárga megpucolva 
  • 1 csokor petrezselyem felaprítva 
  • 2 kis szem burgonya kockákra vágva 
  • 5 dl víz 
  • 1,5 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség 
  • 1 dl tejszín 
  • 2-3 ek olaj vagy vaj 
  • só, bors, szerecsendió ízlés szerint 
  • szezámmag a tálaláshoz

Elkészítés

  1. A spárgákat tisztítás után aprítsd 2-3 cm-es darabokra.  
  2. Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon dinszteld meg, öntsd rá a spárgákat és a krumplit, pirítsd fél percig, majd az egészet öntsd fel 5 dl forró vízzel.  
  3. Keverd el a vízben a MAGGI zöldséges házias levesalapot, és addig főzd, míg a zöldségek megpuhulnak. 
  4. Add a leveshez a petrezselymet, főzd még 1 percet. 
  5. Botmixerrel turmixold pépesre, keverd bele a főzőtejszínt, rottyants rajta egyet, majd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd. 
  6. Egy kevés citromlével még izgalmasabbá teheted, miután levetted a tűzről, remekül kiemeli az ízeket.  
  7. Tálaláshoz szórj a tetejére pirított szezámmagot, vagy 1-2 egészben hagyott spárgát.