Étkezés
2
Hozzávalók
- 1 kis fej vöröshagyma apróra vágva
- 1 csomag zöldspárga megpucolva
- 1 csokor petrezselyem felaprítva
- 2 kis szem burgonya kockákra vágva
- 5 dl víz
- 1,5 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
- 1 dl tejszín
- 2-3 ek olaj vagy vaj
- só, bors, szerecsendió ízlés szerint
- szezámmag a tálaláshoz
Elkészítés
- A spárgákat tisztítás után aprítsd 2-3 cm-es darabokra.
- Az apróra vágott hagymát olajon vagy vajon dinszteld meg, öntsd rá a spárgákat és a krumplit, pirítsd fél percig, majd az egészet öntsd fel 5 dl forró vízzel.
- Keverd el a vízben a MAGGI zöldséges házias levesalapot, és addig főzd, míg a zöldségek megpuhulnak.
- Add a leveshez a petrezselymet, főzd még 1 percet.
- Botmixerrel turmixold pépesre, keverd bele a főzőtejszínt, rottyants rajta egyet, majd ízlés szerint sóval, borssal, szerecsendióval ízesítsd.
- Egy kevés citromlével még izgalmasabbá teheted, miután levetted a tűzről, remekül kiemeli az ízeket.
- Tálaláshoz szórj a tetejére pirított szezámmagot, vagy 1-2 egészben hagyott spárgát.