Csípős mexikói leves tortilla chipsszel

Étkezés
Csípős mexikói leves tortilla chipsszel
Ez a tartalmas leves igazi színfolt lesz a menüben. A chilit tálaláskor is hozzáadhatod, így csak az eszi majd pikánsan, aki így szereti.
4

Hozzávalók

  • 1 fej vöröshagyma 
  • 70 g csemegekukorica  
  • 200 g vörösbab  
  • 1 gerezd fokhagyma összezúzva 
  • 2 tk őrölt fűszerpaprika  
  • 1 szárított chili összemorzsolva 
  • só, bors ízlés szerint 
  • 1 tk szárított kakukkfű 
  • 4 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
  • 1 marék tortilla chips 
  • 5 dkg reszelt trappista sajt 
  • 1 ek olívaolaj 
  • 1.2 l víz

Elkészítés

  1. A hagymát aprítsd fel és olajon, a pirítsd üvegesre, majd a végén add hozzá a zúzott fokhagymát is. Vedd le a tűzről, szórd rá a fűszereket, keverd meg.  
  2. Öntsd fel vízzel, keverd el benne a  MAGGI Házias levesalapot, és forrásig főzd. Ezután szórd bele a babot és a kukoricát.  
  3. Főzd tovább, közben, ha úgy érzed, még fűszerezheted. Kb. 15 perc múlva vedd le a tűzről, tortilla chipsszel, reszelt sajttal tálald. 

1-2 teáskanál tejföl, esetleg egy kevés aprított koriander is nagyon illik hozzá. Ha pedig még tartalmasabbá tennéd, főzz bele csirkemell kockákat.