Étkezés
Ez a tartalmas leves igazi színfolt lesz a menüben. A chilit tálaláskor is hozzáadhatod, így csak az eszi majd pikánsan, aki így szereti.
4
Hozzávalók
- 1 fej vöröshagyma
- 70 g csemegekukorica
- 200 g vörösbab
- 1 gerezd fokhagyma összezúzva
- 2 tk őrölt fűszerpaprika
- 1 szárított chili összemorzsolva
- só, bors ízlés szerint
- 1 tk szárított kakukkfű
- 4 ek MAGGI Házias levesalap - Zöldség
- 1 marék tortilla chips
- 5 dkg reszelt trappista sajt
- 1 ek olívaolaj
- 1.2 l víz
Elkészítés
- A hagymát aprítsd fel és olajon, a pirítsd üvegesre, majd a végén add hozzá a zúzott fokhagymát is. Vedd le a tűzről, szórd rá a fűszereket, keverd meg.
- Öntsd fel vízzel, keverd el benne a MAGGI Házias levesalapot, és forrásig főzd. Ezután szórd bele a babot és a kukoricát.
- Főzd tovább, közben, ha úgy érzed, még fűszerezheted. Kb. 15 perc múlva vedd le a tűzről, tortilla chipsszel, reszelt sajttal tálald.
1-2 teáskanál tejföl, esetleg egy kevés aprított koriander is nagyon illik hozzá. Ha pedig még tartalmasabbá tennéd, főzz bele csirkemell kockákat.