Étkezés
Szinte elronthatatlan, és 30 perc alatt kész.
4
Hozzávalók
Tésztához
- 6 tojás szétválasztva sárgájára és fehérjére
- 6 ek porcukor
- 1dl olaj
- 4 ek liszt
- 1 cs sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- csipet só
Túrókrémhez
- 14 dkg cukor
- 12 dkg margarin
- 1 cs vaníliás cukor
- ½ kg túró
A bevonathoz
- 90 g étcsokoládé
- 4 dkg margarin
Elkészítés
- Állíts össze a tésztát! Válaszd szét a tojásokat, a fehérjét csipet sóval verd kemény habbá. Keverd habosra a tojássárgákat, a porcukrot és az olajat, majd tedd bele a lisztet, sütőport, kakaót és óvatosan forgasd bele a tojásfehérje habot.
- Egy közepes méretű tortaformát vagy tepsit kenj ki vékonyan vajjal, szórj rá egyenletesen kevés lisztet, majd önts bele a tésztát. 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 15-20 perc alatt süsd készre. Tűpróbával tudod ellenőrizni, hogy átsült-e a tészta.
- Míg a tészta sül, keverd ki a túrókrémet! Először keverd selymesre a cukrokat és a margarint, majd keverd el benne a túrót.
- A csokis fedőréteghez vízgőz fölött olvaszd fel a nagyobb szeletekre tördelt csokit és a margarint, alaposan keverd össze, majd a vízgőzről levéve hagyd kicsit hűlni.
- Mikor a tészta megsült, kend rá a túrókrémet, majd a langyosra hűlt csokit.
- Tedd hűtőbe, hogy összeálljon a süti, és a krémek is megdermedjenek.
Ha még izgalmasabbá tennéd ezt az amúgy is finom sütit, a csokiréteg alá kenj vékonyan karamell krémet vagy mogyoróvajat, esetleg pár szem mogyorót is rászórhatsz.