Étkezés
Az ikonikus chocolate chip cookie receptje csak rád vár.
Hozzávalók
220 g liszt
1 tk sütőpor
1/2 tk só
170 g szobahőmérsékletű vaj
200 g barnacukor
1 ek vanília aroma
2 szobahőmérsékletű tojás
180 g étcsokoládé apró darabokra törve
1/2 bögre durvára aprított dió
Elkészítés
- Keverd össze a lisztet, sütőport és a sót.
- A vajat lassú tűzön melegítsd, amíg barna lesz. De vigyázz, amint elkezd barnulni, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni.
- Robotgéppel keverd össze a kihűlt, barna vajat, a cukrot és a vanília aromát, add hozzá a tojást, és keverd habosra, majd fokozatosan és alaposan – már robotgép nélkül - keverd össze a lisztes keverékkel.
- Keverd a masszába a csokit és a diót is, majd tedd hűtőbe egy fél órára, vagy akár hosszabb időre is.
- Sütés előtt evőkanállal adagold a tésztát sütőpapírral bélelt tepsire, 190 fokra előmelegített sütőben süsd 9-11 percig, míg aranybarna lesz.
- Miután megsültek, hagyd őket a sütőpapíron hűlni még 2 percig, majd tedd félre őket, hogy teljesen kihűljenek.