Étkezés
A gyerekek egyik kedvenc muffinja lesz ez a sütőtökös finomság, amiben ráadásul nincs hozzáadott cukor.
15
Hozzávalók
- 250 g krémesre sült, édes sütőtök
- 80 g királydatolya forró vízbe áztatva
- 130 ml tej vagy növényi ital (pl. rizs vagy zab ital)
- 3 ek. olaj
- 3 db tojás
- 100 g teljes kiőrlésű búzaliszt
- 100 g zabpehelyliszt
- 100 g darát dió
- 1 csomag sütőpor
- 1 mokkáskanál fahéj
- késhegynyi őrölt szegfűszeg
- késhegynyi őrölt szerecsendió
- késhegynyi őrölt gyömbér
- 1 csipet só
Elkészítés
- A sütőt melegítsd elő 180 °C-ra.
- A tojásokat robotgép segítségével keverd habosra egy csipet sóval.
- A forró vízbe áztatott datolyát szűrd le, majd egy botmixer segítségével turmixold a tojásokhoz.
- Add hozzá az olajat, valamint a pürésített sült sütőtököt és alaposan keverd össze.
- Add a lisztekhez a darált diót, a sütőport és a fűszereket, majd öntsd hozzá a sütőtökös masszához.
- A muffinformákat béleld ki muffinpapírral, majd ¾-ig minden formába kanalazz a masszából.
- Helyezd az előmelegített sütőbe kb. 30 perc alatt süsd készre. Tűpróbával ellenőrizd, hogy megsült-e a tészta.
Reggelire a gyerekeknek kínálj mellé egy bögre kakaót, NESQUIK kakaóitalporból!