Kakaós-banános muffin

Étkezés
Kakaós-banános muffin
Mutasd meg a gyerekeknek, hogyan lehet a szépséghibás, de még fogyasztható alapanyagokat ügyesen felhasználni ahelyett, hogy kidobnátok!
Annyira egyszerű elkészíteni, hogy nyugodtan bevonhatod a gyerekeket is!
12

Hozzávalók

  • 14 dkg finomliszt
  • 8 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 8 dkg vaj
  • 2 csapott ek Szerencsi kakaópor
  • 2 tk sütőpor
  • 2 kk szódabikarbóna
  • 4 db banán meghámozva, összenyomkodva
  • csipet só
  • 2 tojás
  • 2 ek tej
  • 4 ek joghurt
  • 1 kis maréknyi olajos mag, aszalt gyümölcs – opcionális

Elkészítés

  1. Villával nyomkodjátok össze a banánt, adjátok hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a kikevert tojást, majd a többi száraz hozzávalót (a magok kivételével), a tejet és a joghurtot. A gyerekek kifejezetten élvezni fogják a banánok összezúzását, és a kevergetést is.
  2. Ha a massza kész, keverjétek bele az ízesítéshez használt magokat, aszalt gyümölcsöket és keverjétek össze.
  3. A masszát öntsd muffin formába úgy, hogy csak a forma ¾-éig érjen.
  4. Tedd 210 fokra előmelegített sütőbe, és süsd 5 percig, majd vedd lejjebb a hőfokot 180 fokra, és süsd további 20 percig. Bár a tészta ilyenkor ragacsos még egy kicsit, ha beleszúrsz egy hústűt, már nem marad rajta.