Gyereked étrendjének kialakítása megalapozza a felnőttkori étkezési szokásait is, így a kiegyensúlyozott, egészségtudatos étkezések már egészen kiskorától fontos szerepet kapnak. Receptsorozatunkban olyan hasznos, gyakorlati tippeket és recepteket gyűjtünk össze, melyek segíthetnek kiigazodni a hozzátáplálás izgalmas világában akkor is, amikor úgy érzed, hogy kihívásokkal kell szembenézned.
Tudtad, hogy 6 és 24 hónapos kor között kiemelten fontos a naponta fogyasztott tejalapú táplálék? Emellett azt is jó, ha tudod, hogy a natúr tehéntej megterhelheti a gyermekek emésztőrendszerét vagy allergiát válthat ki. Nem véletlen, hogy a gyerekorvosok azt javasolják, hogy egészen 3 éves korig kerüljük a tehéntej ivó folyadékként történő fogyasztását. Erre a célra érdemes olyan terméket választanod, ami a lehető legkorszerűbb összetételű, valamint megfelel babád életkorának, igényeinek, és még finom is.
A 6 hónapos kortól adható BEBA OPTIPRO 2 és a 12. hónaptól adható BEBA OPTIPRO 3 Junior tejalapú anyatejkiegészítő tápszereink tartalmazzák az OPTIPRO®* fehérjénket, emellett kiegészülnek Bifidusz BL élőflórával, amely a csecsemők bélrendszerét benépesítő bifidobaktériumok egyik képviselője. Emellett anyatej-kiegészítő tápszereink A-, C-, D-vitamint, cinket és vasat tartalmaznak**, melyek támogatják a baba immunrendszerének megfelelő működését.
Almás-málnás nyalánkság
12 hónapos kortól
Hozzávalók:
- 100 g alma
- 40 g friss málna
- 2 adagolókanál BEBA OPTIPRO 3 Junior
- 60 ml enyhén szénsavas ásványvíz vagy forrásvíz
Elkészítés:
- Mosd és hámozd meg az almát és vágd apró darabokra.
- Mosd meg a málnákat és konyhai törlőkendővel itasd fel róluk a vizet.
- Keverd el a 2 kanál BEBA OPTIPRO 3 Junior tápszerport a vízzel csomómentesre, add hozzá a gyümölcsöket és tedd hűtőbe 15 percre.
- Ezután tálalhatod gyermekednek.
A receptet 8 hónapos kortól is elkészítheted. Ez esetben pürésítsd az almát vagy párold puhára az almakockákat. A kemény darabos gyümölcsöket ugyanis a kicsik könnyen félrenyelhetik.
Pompás babapolenta
Tudtad, hogy a polenta csak nevében divatos olasz étel? Valójában évszázadok óta a magyar konyha nagyon sokoldalúan használható energiadús étele, régről ismert neve: puliszka.
Hozzávalók:
- 3 ek vízben főtt kukoricadara
- 1 dl BEBA Optipro 3 Junior
- 1 ek ricotta
- 1 kk vaj
Elkészítés:
- Főzd puhára a kukoricadarát kétszeres mennyiségű vízben, és keverd hozzá a vajat, amíg meleg.
- Készítsd el a BEBA Optipro 3 Junior-ból a tejalapot a dobozon található útmutatónak megfelelően.
- Keverd össze a tejalapot és a főtt kukoricadarát.
- Botmixerrel igazán krémessé teheted a polentát.
- Morzsolj rá egy kis ricottát.
Ízesítsd a babád ízlése szerint mézzel, fahéjjal, aszalt gyümölcsökkel.