Készülj, itt a farsang!

Gyerek
Készülj, itt a farsang!
Szeretnétek egy farsangi bulit a gyerekeknek? Tippjeinkkel mindenre felkészülhetsz.

Egy jó farsangi bulit kár lenne kihagyni! De mi legyen a program vagy a jelmez? És mit kínálj a vendégeknek? Összegyűjtöttünk pár nagyon hasznos ötletet, amikkel felejthetetlenné teheted a farsangi bulit.  

Farsangi buli otthon 

Mire érdemes figyelni a szervezésnél? Mitől lesz farsangi a farsangi buli? 
A gyerekek szinte mindig kaphatók egy kis jelmezes bohóckodásra. Persze ilyenkor az a jó, ha nekik meglepetés lesz ki, mibe öltözik, de a szülőkkel azért tudsz egyeztetni előre. Nem baj, ha felkészültök, hogy jól kezeljétek a három-négy egyforma jelmezben érkező kisgyereket.  

Saját készítésű, egyszerűen megvalósítható jelmezt szeretnél? Böngéssz korábbi cikkeink között! 
 

Farsangi jelmezek a gardróbból

Életmód
Mégis lesz farsangi buli? Akár ma este vagy hétvégén? Semmi pánik, itt van három szuper mentő ötlet, amihez még ki sem kell mozdulnod, gyorsan kész, és elég menő.
Farsangi jelmezek a gardróbból

Legyen pár extra kellék  

A gyerekek sokszor hamar beleunnak a teljes alakos jelmezükbe, ami gyakran nehéz, meleg, és nem lehet benne jól mozogni. Viszont továbbra is jól érzik magukat, ha kapnak egy szemkötőt, és kalózosat játszhatnak, vagy pár varázspálcát, és átalakul a csapat varázslótanoncokká. 

Készülj egy kis arcfestéssel 

Ha szeretnéd lekötni a figyelmüket, vásárolj arcfestéket, vagy keverj ki házilag pár színt! Nem kell művészi rajzokkal készülnöd, de mindenki nagyon fogja élvezni az extra "arcdekort”. 

Az arcfestéshez készíthetsz előre sablonokat, ami a te dolgodat is megkönnyíti majd, és gördülékenyebbé teszi a műveletet. Érdemes egyszerű, gyorsan elkészíthető motívumokban gondolkoznod, és nem árt, ha más felnőttet is bevonsz a programba. 

Ne feledd a finomságokat sem! A gyerekek is imádnak buli közben jókat enni-inni! Kattints cikkünkre pár farsangi party fogásért! 

Farsangi finomságok

Étkezés
Egy szenzációs farsangi fánk vagy más egyszerű, de nagyszerű vendégváró finomság? Itt mindent megtalálsz.
corn dog

Kapcsolj be egy kis zenét! 

Nincs igazi farsangi buli zene nélkül! Készülj egy két albummal, válogatással, amire a meghívottak táncra perdülhetnek. A kisebbeket be tudod vonni a közös mozgásba úgy, hogy közben szobor játékot játszotok. 

Játsszatok! 

Készülj előre olyan játékokkal, amik izgalmassá teszik a bulit! Akár nyereményeket is kitűzhetsz a nyerteseknek, hogy még nagyobb legyen a lelkesedés, de ebben az esetben figyelj arra, hogy senki ne távozzon üres kézzel! 

Készülhetsz közös házibuli rajzversennyel. Ehhez két-három A2 méretű karton kell, és a lakásban fellelhető zsírkréták, na meg apró díjak. Csapatokban alkossanak! 

Rendezhettek tombolát, zsákbamacskát, szintén mini meglepetésekkel, de fontos, hogy mindenki nyerjen valamit. Ne gondolj nagy ajándékokra! Pár lufi, színes ceruza, pici csoki tökéletesen megteszi! 

Örök kedvenc a táncverseny, lehet a papírlapra állós fajta, akkor nem lesz belőle rohangálás. Ha nagyobbak a gyerekek, akkor jöhetnek a figurák. Itt is mindenki nyerhet, legyenek különdíjak a legjobb figuráért, a legszebb táncos mosolyért akár, így senki sem fog pityeregni.  

A táncolást megbolondíthatod szobor játékkal is. Ha elhallgat a zene, mindenkinek mozdulatlanná kell válnia… Ilyenkor érdemes pár fotót készíteni!

Tudtad, hogy az ínycsiklandó BOCI Áfonyás sajttorta, Pisztáciás macaron, Lúdlábtorta csokik nagy táblás kiszerelésben is kaphatók? Főnyereménynek jó ötlet, ugye?