Tápanyag

Vitaminok, ásványi anyagok, fehérjék, zsírok, szénhidrátok, ételeink izgalmas összetevői.

Életmód
Január az életmódváltás időszaka. Az ünnepek alatti bőségesebb étkezés, az ilyenkor szokásos több hús, a tartalmasabb fogások után sokan elgondolkoznak és a táplálkozás módosításában a hús elhagyását tűzik ki célul.
Gyerek
A gyerekek jobban figyelnek, mint gondolnád. És amit eltanulnak tőled, az egész felnőttkorukra hatással lehet. Hozd ki a helyzetből a legtöbbet!
Recept
Pároláskor a zöldségek megőrzik vitamintartalmuk nagy részét, ezért mindenképp érdemes ezt a konyhai technikát választanod, ha fontos számodra az egészséges táplálkozás. Mi pedig adunk pár tippet, hogy legyen a párolt zöldséged igazán ízletes.
Teszt
Te is rendszeresen fogyasztasz gabonaféléket, gabonából készült ételeket. Fontos azonban a gabonafélék fogyasztásakor is a mértékletesség és a minőség. Rostok, teljes értékű gabonák, gabonapelyhek… Te mennyit tudsz a gabonafélékről?