Ettől a téli salátától eláll a szavad

Étkezés
Ettől a téli salátától eláll a szavad
Bár a friss zöldség és gyümölcs kínálat ilyenkor korlátozott, meg fogsz lepődni, milyen izgalmas dolgokat lehet belőlük kihozni. Köretnek vagy magában, próbáld ki ezt a szuper salátát!

„Télen salátát?” Mondanák sokan. Mert egyesek szerint a „saláta szezon” tavasztól őszig tart. Valószínűleg azért, mert az idényzöldség és -gyümölcs kínálat ilyenkor bőségesebb. Vagy mert télen inkább meleg, laktató ételre vágynál. 

Ez a saláta rácáfol erre. Egyrészt akár langyosan is lehet fogyasztani, másrészt olyan hozzávalókból készül, amit a piacon és a boltban is bármikor beszerezhetsz télen. Plusz különlegessége a fehérjében gazdag, vegetáriánus Garden Gourmet Grillezett Falatok, ami tökéletes saláták vagy tészták mellé, de egy finom körettel főételnek is. 

Ha pedig fontos számodra az egészségtudatos és fenntartható táplálkozás, a vegán január apropóján igyekezz minél több húsmentes fogást beilleszteni az étrendedbe, amihez ez a recept tökéletes választás.

Cékla-alma-kéksajt saláta Garden Gourmet grillezett falatokkal

Cékla-alma-kéksajt saláta Garden Gourmet Grillezett Falatokkal

4

Hozzávalók

  • 4 kisebb cékla
  • 15 dkg kéksajt összemorzsolva
  • 2 ek napraforgóolaj
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 ek balzsamecet
  • 2 alma kockákra vágva
  • 1 csomag Garden Gourmet Grillezett Falatok
  • só, bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. A céklát héjastól alaposan mosd meg, locsolj rá pár csepp napraforgó olajat, csomagold egyesével alufóliába, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd, míg megpuhul. Ez kb. 30 perc, de hústűvel ellenőrizheted.
  2. Míg a cékla sül, a csomagoláson leírtak szerint süsd meg a Garden Gourmet Grillezett Falatokat.
  3. Mikor megsült a cékla, vedd ki a sütőből, csomagold ki, és várj, míg kihűl annyira, hogy meg tudd pucolni. Ilyenkor a héja könnyedén leválik róla.
  4. Vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra, sózd, borsozd, öntsd rá az olívaolaj és balzsamecet keverékét, majd keverd hozzá az almát és a morzsolt sajtot is. 
  5. Nagyon jól áll neki a dió is. Ha van otthon, pár szemet törj nagyobb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le, majd szórd a salátád tetejére. 
  6. Tálald az elkészült Garden Gourmet Grillezett Falatokkal

A kiegyensúlyozott étrend jegyében készíts mellé egy adag kölest vagy hajdinát!