Rost

Rostok az étrendben

Figyelj a rostbevitelre! Az élelmi rostok fogyasztása nélkülözhetetlen az emésztés egészségének fenntartásához és a kiegyensúlyozott, változatos táplálkozáshoz. A jó hír az, hogy sok kedvelt élelmiszer – akár a te kedvenceid is – rostokban igen gazdag. A legjelentősebb rostforrások a teljes kiőrlésű élelmiszerek, a zöldségek és gyümölcsök (a csonthéjasok is) valamint a hüvelyesek.

Étkezés
Ha eddig nem készítettél rizottót, itt az ideje! A legegyszerűbb rizottó recept mellett mutatunk egy olyan tippet is, ami bár nem rizottó, az elkészítése hasonló, és imádni fogod!
Étkezés
Vigyázat, ha egyszer megkóstolod, rabja leszel. Úgyhogy a mértékletességre mindenképp figyelj!
Étkezés
A hagyományok tisztelete és szeretete, nosztalgikus takarékosság vagy gasztro-hobbi?
Étkezés
Nyáron kivételesen szerencsés helyzetben vagyunk, ha szezonális alapanyagokból szeretnénk főzni. Mely zöldségeknek és gyümölcsöknek van szezonja nyáron? Cikkünkben jobbnál jobb receptek közül is válogathatsz.
Étkezés
Az utazás mindig számos izgalmat, bizonytalanságot és megoldandó feladatot jelent. Ha a te emésztésedre is hatással vannak az utazás körüli izgalmak, mindenképp olvasd el hasznos, gyakorlati tippjeinket!
Életmód
Végre itt a nyár és mégsem érzed formában magad? Így kerüld el a szorult helyzeteket!
Étkezés
Nem szeretsz a reggeli elkészítésével bíbelődni? A sok teendő között csak egy gyors reggeli fér bele? Szeretnéd, ha a gyerekek örömmel ennének tápláló reggelit, akár friss gyümölccsel is?
Ez a finomság lesz a megoldás!
Életmód
Mennyiben határozzák meg választott táplálkozási szokásaid és életmódod jó közérzeted és egészséged? Hogyan tudod választásaiddal befolyásolni életminőséged és hogyan járulhatsz hozzá velük bolygónk védelméhez?
Életmód
Hogyan állj helyt a nőként úgy, hogy közben testi és lelki jóllétedről sem feledkezel meg? Nőnapi cikkünkben megmutatjuk hogyan lehetséges ez!