Étkezés
Ha a céklára máris vágtál egy grimaszt, ne add még fel, olvass tovább! Ez ugyanis nem a klasszikus ecetes céklasaláta. Ehhez a salátához sült céklát használtunk. És ez teljesen meg fogja változtatni a cékláról alkotott véleményedet. Ebben a formájában a cékla édeskés és kevésbé „föld ízű”. Puha, zamatos, lágy, remekül kombinálható markánsabb ízű kiegészítőkkel, mint ebben a salátában a kéksajt.
4
Hozzávalók
- 4 kisebb cékla
- 15 dkg kéksajt összemorzsolva
- 2 ek napraforgóolaj
- 2 ek olívaolaj
- 1 ek balzsamecet
- 2 alma kockákra vágva
- 1 csomag Garden Gourmet Grillezett Falatok
- só, bors ízlés szerint
Elkészítés
- A céklát héjastól alaposan mosd meg, locsolj rá pár csepp napraforgó olajat, csomagold egyesével alufóliába, és 220 fokra előmelegített sütőben süsd, míg megpuhul. Ez kb. 30 perc, de hústűvel ellenőrizheted.
- Míg a cékla sül, a csomagoláson leírtak szerint süsd meg a Garden Gourmet Grillezett Falatokat.
- Mikor megsült a cékla, vedd ki a sütőből, csomagold ki, és várj, míg kihűl annyira, hogy meg tudd pucolni. Ilyenkor a héja könnyedén leválik róla.
- Vágd kb. 1-1,5 cm-es kockákra, sózd, borsozd, öntsd rá az olívaolaj és balzsamecet keverékét, majd keverd hozzá az almát és a morzsolt sajtot is.
- Nagyon jól áll neki a dió is. Ha van otthon, pár szemet törj nagyobb darabokra, és száraz serpenyőben pirítsd le, majd szórd a salátád tetejére.
- Tálald az elkészült Garden Gourmet Grillezett Falatokkal