5 + 1 tipp, hogy a nyaralás alatt az emésztésed is sínen legyen

Étkezés
5 + 1 tipp, hogy a nyaralás alatt az emésztésed is sínen legyen
Az utazás mindig számos izgalmat, bizonytalanságot és megoldandó feladatot jelent. Ha a te emésztésedre is hatással vannak az utazás körüli izgalmak, mindenképp olvasd el hasznos, gyakorlati tippjeinket!

Minden benne van a bőröndben? Jó lesz-e majd a szállás? Időben indul-e majd a lefoglalt járatunk?

Legyen szó nyaralásról, vagy üzleti útról, testünk megérezheti a megváltozott körülményeket: nem csoda hát, hogy az emberek csaknem fele küzd székrekedéssel utazás közben. További kellemetlen kísérőtünetként rossz közérzet, fájdalmas haspuffadás, teltségérzet jelentkezhet.

A szorulásos tünetek kiváltó okai nyaralás esetén is változatosak. A készülődés, a sok esetben tőlünk független tényezőknek való kiszolgáltatottság, a bizonytalanság okozta stressz, a komfortzónánk elhagyása már önmagában a székrekedés kiváltó oka lehet. Sokaknak okoz emellett gondot idegen helyen a wc használat. Kevesebb folyadékot fogyasztunk, rendszertelenebbül, sok esetben kevésbé tudatosan táplálkozunk, és a pihenést sem feltétlenül rendszeres testmozgással tarkítva képzeljük el ideálisnak, kicsit leeresztünk, kikapcsolunk.

De mit tehetsz, hogy ne kerülj szorult helyzetbe utazás során? 

  • Tudatos és mértékletes táplálkozás: Ha szereted is kipróbálni a helyi specialitásokat, vagy egyszerűen csak végigkóstolni a svédasztalt, érdemes olyan ételt választanod, ami kevésbé terheli meg az emésztőrendszert, és rostban gazdag. Mindig találd meg a módját, hogy zöldséget és gyümölcsöt is fogyassz, naponta többször is.
  • Ügyelj a fokozott folyadékbevitelre, és nem csak a meleg miatt! Az emésztésednek is jót teszel vele. Bárhová mész, legyen nálad mindig egy extra palack víz, tea, vagy más cukormentes frissítő. Ne feledd, napi legalább 2-2,5 l folyadék fogyasztása ajánlott.  
  • Ha teheted, iktass be kisebb-nagyobb mozgásokat, ha pedig rendszeresen sportolsz, ne mondj le róla a nyaralás alatt sem! Napi fél óra sétával, kis kocogással remekül kiegészítheted a pihenést. 
  • Legyen nálad higiéniai csomag: kézfertőtlenítő, arcmaszk, higiénés törlőkendő, wc papír…akár fújós mini dezodor is.
  • És hát igen, a nagydolog…. Mindenekelőtt beszéljetek róla. Főleg, ha gyerek is utazik veletek. Ha a körülmények nem is hívogatók, és sok esetben messze állhatnak a higiéniai elvárásaidtól, fontos tudnod, hogy a rendszeres székletürítés nem csak kényelmi kérdés, emésztésed egészsége érdekében is fontos. Megelőzhető továbbá, hogy már gyerekkorban rossz szokások, vagy éppen szorongás alakuljon ki.

Néha a legalaposabb tervezés mellett sem árt azonban egy kis segítség. A Nestlé tippje az OptiFibre® remek útitársad, hogy a nyaralás igazán felszabadult legyen.

Te bepakoltad már a bőröndbe?

Speciális, gyógyászati célra szánt élelmiszerünk, a 100% növényi eredetű, vény nélkül kapható, hosszú távon is fogyasztható OptiFibre® természetes megoldás a bélmotilitási zavarok (székrekedés, hasmenés) diétájában. Az OptiFibre® bármilyen hideg vagy meleg italban tökéletesen feloldható, vagy akár a lágy textúrájú, pépes ételekben is, anélkül, hogy azok ízét és állagát megváltoztatná.

Keresd a gyógyszertárakban. 
Tudj meg többet a www.optifibre.hu oldalon.