Alapanyag

Alapanyagok változatosan

Étkezz, főzz, süss változatosan! Segítünk, mit kóstolj meg!

Gyerek
Az édességek szerepe, az édességek fogyasztása az egyik legrázósabb téma szülőként az étkezőasztalnál. Gyakori terepe a vágyaknak, egyezkedéseknek és vitáknak.
Étkezés
Sokat hallottad már, hogy több teljes értékű gabonából készült ételt kéne fogyasztani, de nem tudod, hogyan vezesd be ezeket az alapanyagokat a menübe, vagy a család nem rajong az ötletért? Nem kell ajtóstul rontani a házba, nézd meg, hogyan alakíthatod át az étrendedet lépésről lépésre.
Étkezés
A rendszeres halfogyasztás a kiegyensúlyozott étrend része, mi magyarok mégis kevés halat eszünk. Ezeket a halas fogásokat pofon egyszerűen elkészítheted, és nagy sikerük lesz, hidd el!
Életmód
Nézegeted a boltok polcain a különböző rizsfajtákat, de a végén a fehér rizsnél kötsz ki? Ismerd meg jobban a rizs változatos világát, és biztosan kedvet kapsz egy kis kísérletezéshez! 
Étkezés
A karfiolpizza méltó párja ez a zabos pizza cukkiniből. A feltéteket pedig kedvedre változtathatod. Micsoda vitaminbomba!
Étkezés
Ti esztek rendszeresen főzeléket? A gyerekek is? Ezekkel a tippekkel vonzóbbá és izgalmasabbá teheted a főzelékeket, így szívesebben fogyasztjátok majd.
Életmód
A hideg, szürke, korán sötétedő időszakban színt visznek az asztalunkra. Vajon hányan gondoltak a zöldségekre, gyümölcsökre?
Étkezés
A diós zellerpüré nagy kedvenc, ha a krumplipüré helyettesítéséről van szó. Pontosan ugyanúgy készül, mint a krumplipüré, de a fűszerezésnél használj egy kis frissen reszelt szerecsendiót. Tálaláskor szórd meg száraz serpenyőben pirított dióval.
Étkezés
Elképesztően változatos tud lenni ez a fogás, ha a szezon és az épp rendelkezésre álló alapanyagok szerint módosítod a hozzávalókat és az arányokat. Gyorsan és egyszerűen elkészül, és a megfelelő zöldségfogyasztáshoz is hozzájárul.
Életmód
Mit is? Például gombát, póréhagymát, karfiolt…