Villámgyors fánk, a háziasszonyok álma

Étkezés
Villámgyors fánk, a háziasszonyok álma
Szereted a fánkot, de nem akarsz a kelesztéssel bajlódni? Ezzel a fánkkal még a kezdők is könnyedén megbirkóznak.

Nincs dagasztás, nincs kelesztés, nincs nyújtás! Próbáld ki ezt az extra gyors változatot, ha tökéletes gyerekbarát farsangi desszertre vágysz. Sőt, igazából az év bármely szakában bedobhatod! 

Nem szereted az olajszagot a konyhában? Vagy csak csökkentenéd a zsiradék beviteleteket? Süsd sütőben a fánkot! Hogyan? Kattints kapcsolódó cikkünkre! 

Farsangi fánk sütőben

Étkezés
Ha a farsangi fánk sütéstől eddig csak a bő olaj okozta kellemetlenségek tartottak vissza, most eljött a te időd! Sütőben is szuper finom fánkokat süthetsz, ha kipróbálod ezt a receptet.
Farsangi fánk sütőben

A legegyszerűbb, elronthatatlan fánk 

A legegyszerűbb, elronthatatlan fánk

4

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt 
  • 3 csapott evőkanál cukor 
  • 2 tojás 
  • 2 kis doboz natúr joghurt 
  • 5 dkg vaníliás cukor vagy porcukor 
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a két tojást és a joghurtot, majd add hozzá a masszához a sütőport. 
  2. Gyúrd át alaposan a tésztát, hogy homogén és csomómentes legyen. 
  3. Formázz kanálnyi tésztadarabokat és szaggasd bele a forró olajba. A sütőportól szépen megpuffad, ezért általában magától átfordul, ha mégsem, villával forgasd meg a kis gömböket. 
  4. Légy résen, mert gyorsan sül! 
  5. Ha kész, szedd papírtörlőre és még melegen szórd meg vaníliáscukorral.

 A tészta meglehetősen lágy, ezért legjobb, ha evőkanállal mered bele az olajba. 

További hasznos fánksütési tippekért kattints korábbi cikkünkre!

A fánk mellé igyál meg egy csésze finom kávét! Tudtad, hogy a NESCAFÉ Dolce Gusto Ardenza, Ristretto Barista és Espresso Intenso, kapszulái már gazdaságos TRIO kiszerelésben is kaphatók? Így tartósan kedvező áron tudod beszerezni kedvenc feketéidet.