Az amerikai cookie nevű desszertre nem nagyon van magyar szavunk. Jobb híján keksznek hívjuk, pedig ez más, mint a hagyományos keksz. Kívül roppanós, belül csábítóan puha, ha egyszer megkóstolsz egy jól elkészített cookie-t, biztosan rabul ejt.
A műfaj talán legismertebb receptje a chocolate chip cookie, amiben a tökéletes állagúra sült tésztát apró csokidarabok tesznek még finomabbá. Mi ezt az alapreceptet tettük még különlegesebbé egy kis dióval, de bátran kísérletezhetsz az alapanyagok variálásával: tehetsz bele mogyorót, pekándiót vagy akár SMARTIES drazsét is!
Azért szuper vendégváró süti egyébként, mert előre elkészítheted, lezárt tárolóedényben sokáig – 1-2 hétig is – eláll, így nem kell közvetlenül az ünnepek előtt még ezzel is foglalkoznod. A vendégek pedig imádni fogják, alig győzöd majd bezsebelni a dícséreteket.
Vond be a gyerekeket is!
Tényleg nagyon egyszerűen és gyorsan elkészíthető ez a diós-csokis keksz, úgyhogy a gyerekeket is bátran bevonhatod a folyamatba, így ők is ismerkedhetnek a konyhai folyamatokkal, és egy klassz kis családi programotok is lesz. 10 perc alatt összeállítjátok a tésztát, hagyjátok állni egy kicsit, majd 10 perc alatt kisütitek, ennyi az egész.
Miért jó, ha a gyerekeket is bevonod a konyhai teendőkbe? A közös konyhai elfoglaltság jó terep, hogy az ételhez, étkezéshez fűződő viszonyunkat megtapasztalják a gyerekek, ráadásul rengeteg és sokrétű ismeretre tesznek szert közben. Mivel ilyenkor találkoznak a család étkezési alapelveivel is, ami aztán hatással lesz a felnőttkori táplálkozási szokásaikra is, érdemes arra figyelned, hogy ne csupán a desszertek készítésébe vond be őket. Persze a tészta gyúrás, sütik formázása nagyon jó kis feladat, de jó, ha megtapasztalják a kiegyensúlyozott táplálkozás minden aspektusát.