Étkezés
A tiramisu és a karamell szerelemgyereke, amit te is egyszerűen elkészíthetsz. Ha rajongsz a kávés desszertekért, vagy csak kipróbálnál valami különlegeset, ezt ne hagyd ki!
A karamellás tiramisu az olasz tiramisu hagyományos ízvilágát egy karamellás akkorddal teszi még ellenállhatatlanabbá. És mi most megmutatjuk, hogyan tudod elkészíteni ezt az isteni karamellás tiramisut otthon, lépésről lépésre.
A tiramisu az egyik legismertebb, és legnépszerűbb olasz desszert. A "tiramisu" elnevezés azt jelenti, hogy "húzz fel engem" vagy "dobj fel engem".
Karamellás tiramisu
4
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 250 g zsírszegény mascarpone
- 3 tojás
- 2 ek porcukor
- 1 cs vaníliás cukor
- 2 adag Nescafé 3in1 Hot Limited Edition Caramel
- 2 tk NESCAFÉ Classic instant kávé
- 2 dl forró víz
- 2-3 ek sütőrum (elhagyható)
- 1 kezeletlen citrom reszelt héja
- 2-3 ek Nesquik karamell ízű instant kakaóitalpor a szóráshoz
- csipet só
Elkészítés
- A tojásokat válaszd szét. A sárgákat a cukorral, vaníliás cukorral, a mascarponéval és 2 ek rummal elektromos habverő segítségével keverd habosra, majd keverd bele a reszelt citrom héját.
- A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd kemény habbá, majd óvatosan keverd a krémhez vigyázva, hogy a hab ne „törjön össze”.
- Készíts kávét a forró vízből, Nescafé Classic-ból és a karamellás ízű Nescafé 3in1 Hot Limited Edition Caramel – ből. A babapiskótákat mártsd 1-2 másodpercre a kávéba úgy, hogy beszívja a kávét, de ne ázzon át teljesen. Ahogy a piskótát a kávéba mártod, érezni fogod, hogy a szélei már megpuhultak, de középen még van egy kis ellenállása. Ez az ideális állapot.
- Egy tál alját rakd ki a babapiskótákkal egy sorban úgy, hogy a piskóták szorosan egymás mellett legyenek, szinte ne is maradjon piskótamentes rés.
- Ezután tegyél a piskótára egy réteg mascarpone krémet, rá még egy réteg kávés piskóta, majd ismét mascarpone kerül. A tetejét NESQUIK Karamell ízű kakaóitalporral hintsd meg. A kész tiramisut tedd 2-3 órára a hűtőbe.