A legegyszerűbb, elronthatatlan fánk

Étkezés
A legegyszerűbb, elronthatatlan fánk
4

Hozzávalók

  • 30 dkg liszt 
  • 3 csapott evőkanál cukor 
  • 2 tojás 
  • 2 kis doboz natúr joghurt 
  • 5 dkg vaníliás cukor vagy porcukor 
  • 1/2 csomag sütőpor

Elkészítés

  1. Egy tálban keverd össze a lisztet, a cukrot, a két tojást és a joghurtot, majd add hozzá a masszához a sütőport. 
  2. Gyúrd át alaposan a tésztát, hogy homogén és csomómentes legyen. 
  3. Formázz kanálnyi tésztadarabokat és szaggasd bele a forró olajba. A sütőportól szépen megpuffad, ezért általában magától átfordul, ha mégsem, villával forgasd meg a kis gömböket. 
  4. Légy résen, mert gyorsan sül! 
  5. Ha kész, szedd papírtörlőre és még melegen szórd meg vaníliáscukorral.

 A tészta meglehetősen lágy, ezért legjobb, ha evőkanállal mered bele az olajba.