Fehérrépa nem csak levesbe!

Forró levesek vacsorára

Rostos finomságok egész napra - Ebéd

Ebédre egyél salátát köretnek vagy egy leves mellé főételként. A zöldségek párolva, sütve, de akár főzelékként is kiválóak.

Brokkoli krémleves

Hozzávalók 
1 fej brokkoli rózsákra szedve
1 l víz
1 Maggi Zöldségleves kocka
2 db burgonya
1 dl tejszín
só, bors, szerecsendió ízlés szerint
 

  1. A brokkolit és a hámozott, kockákra vágott krumplit a Maggi Zöldségleves kockából készült alaplében főzd puhára.
  2. Amikor megfőtt, a lé nagy részét egy tálban tedd félre.
  3. A zöldségeket egy kevés alaplével turmixszold össze, add hozzá a tejszínt, és hígítsd ízlés szerint a félretett lével megfelelő állagúra.
  4. Fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval.

 

Fűszerpapírban sült csirkemell fokhagymás spenóttal

Hozzávalók
4 szelet csirkemell
Maggi Szaftos Csirke steak alap
80 dkg spenót nagyobb darabokra szeletelve
3 gerezd fokhagyma felaprítva
3 ek olívaolaj
 

  1. A fokhagymát az olívaolajon enyhén puhítsd meg, majd öntsd rá a spenótot, és egy pár percig fedő alatt, majd fedő nélkül fonnyaszd. Épp addig, míg megpuhul, de még nem túl puha.
  2. Eközben a csirkemell szeleteket tedd 1-1 fűszerpapírba, és a leírásnak megfelelően zsiradék hozzáadása nélkül, forró serpenyőben oldalanként 3-3 percig süsd.