Gombaleves kétféleképpen

2 fantasztikus nyári hideg leves

Mit próbálj ki mindenképp grillezve

Három olyan alapanyagot mutatunk, amik valószínűleg nem jutnának elsőre eszedbe, amikor a grillezéshez vásárolsz. Meg persze azt is leírjuk, hogyan készítsd el őket.

 

Grillezett camembert sajt fóliába csomagolva 
 

Ha szereted a hagyományos, serpenyőben sült változatot, ezt se hagyd ki! Vágj mélyedéseket a sajtkorongba, és tűzdelj bele fokhagyma gerezdeket. Akár egy rozmaring ágat is tehetsz a tetejére. Csomagold be alufólia batyuba úgy, hogy a teteje ne legyen túl feszes, viszont alul zárjon rendesen. Grillrácson 15 perc alatt szépen megolvad, lekvárral, baguettel tálald. 

 

Grillezett karfiol keleti hangulatban 
 

A karfiol sokkal többet érdemel a karfiollevesnél vagy a főtt, morzsás – tejfölös elkészítésnél. 

Süss karfiol steak-et különleges fűszerekkel! Ehhez a karfiolt ne rózsáira szedd, hanem szeld ujjnyi vastag szeletekre. Készíts hozzá pácot olívaolaj, őrölt római kömény, őrölt koriander és currypor keverékéből. Kend be a szeleteket a páccal, enyhén sózd meg, és süsd addig a grillrácson, míg megpuhul, de még egy kicsit roppanós. 

 

Nestlé tippünk 
Harcsa a grillen
A fóliából készült baty
u remek módszer, ha apró darabos vagy olvadós alapanyagot grilleznél. „Füstös hamis harcsapörköltet” készíthetsz grillen, ha a kockákra vágott harcsát alaposan bekened fokhagymás olajban elkevert Maggi csípős halászlé kockával, alufólia batyuba teszed, mellé pedig paradicsom kockákat, vékonyra vágott paprika és hagyma szeleteket helyezel. Grillezd így a batyuban, amíg a zöldségek megpuhulnak, a hal pedig átsül.