Uborka szendvics

Lecsó egy kicsit másképp

Mediterrán zöldség rakottas

Tökéletes választás a böjti időszakban, vagy ha csak egyszerűen egy finom, laktató zöldséges fogásra vágysz. Ami ráadásul még másnap is ugyanolyan finom. Persze, ha marad belőle…

Igazi ízorgia ez a zöldséges egytálétel, tulajdonképpen szinte bármilyen zöldségből elkészíthető, ami kéznél van, a fűszerek variálásával pedig igazán változatossá teheted. 20 perc alatt összeállítod, utána pedig már magától megsül a sütőben. Ja, és akkor is nyugodtan bevállalhatod, ha szigorúan számolod a kalóriákat smiley.

 

Mediterrán rakott zöldség recept

 

Hozzávalók (6 személyre)

1 fej vöröshagyma
1 padlizsán
1 cukkini
1 kis fej brokkoli
1 zacskó barna rizs
1 üveg MAGGI Bazsalikomos-fokhagymás szósz
1 MAGGI Erőleves kocka
1 nagy doboz tejföl
1/2 dl olaj
só, bors, oregánó ízlés szerint
10 dkg sajt reszelve

 

  1. A vöröshagymát aprítsd fel, a padlizsánt és a cukkinit vágd kb. 2-3 cm-es kockákra, a brokkolit szedd kis rózsákra.
  2. Nagy serpenyőben, kevés olajon pirítsd üvegesre a vöröshagymát, dobd rá a cukkini és padlizsán kockákat, és locsold meg őket a maradék olajjal. Sózd, borsozd, és közepes lángon pirítsd meg a zöldségeket. Szórd meg őket oregánóval, keverj rajtuk még egyet, majd öntsd fel a MAGGI Bazsalikomos-fokhagymás szósszal. Közepes lángon, fedő alatt, hagyd főni a paradicsomos-zöldséges ragut.
  3. Közben forrásban levő sós vízben főzd meg a rizst, és szintén forró vízben főzd meg a brokkoli rózsákat is. A brokkoli főzővizébe tegyél 1 MAGGI erőleves kockát, hogy zamatosabb legyen a zöldség.
  4. Mikor a zöldségek, és a rizs is megfőttek, egy nagy hőálló tálba rétegezd őket ebben a sorrendben: rizs, paradicsomos ragu, brokkoli, tejföl, ugyanez mégegyszer, végül a tetejére szórd rá a reszelt sajtot.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb 30 percet, míg a sajt aranybarnára pirul.