30 perces vacsora édesburgonyával és spenóttal

Terítéken a palacsinta

Malacsült helyett ropogós sült pulyka

Ünnepi, télies receptet keresel, de nem pont malachúsra vágysz. Próbáld ki fűszeres ropogós pulykánkat

Ropogós pulyka recept


Hozzávalók
80 dkg pulykacomb filé 
4 ek olívaolaj 
6 gerezd fokhagyma 
1 kk kurkuma 
1 kk koriander
2 cm gyömbér reszelve 
1 kk fahéj 
2 kk szerecsendió 
só, bors ízlés szerint

  1. A zúzott fokhagymát keverd el 2 evőkanál olajban a fűszerekkel együtt, jól dörzsöld be vele a húst, tedd legalább fél órára a hűtőbe (ha tudod, egy éjszakára is beteheted pácolódni)
  2. Melegítsd fel a sütőt 180 fokra, tedd bele a húst, és locsold meg a maradék olajjal, és önts alá fél pohár vizet.
  3. Lefedve süsd 70 percig, míg a hús megpuhul, majd pirítsd be 15-20 perc alatt, közben locsolgasd a húslével. 

 

Sütőzacskóban sütve is nagyon finom. Ebben az esetben tedd a pácolt húst a zacskóba, zárd le, majd süsd kb. 60-70 percig.