Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Mákod van

A legjobb máktorta recept, amit valaha próbáltál!

Ha egy egyszerű édességre vágysz, amit nem lehet elrontani, próbáld ki ezt! Egy csésze kávé vagy egy nagy bögre, forró kakaó mellé igazi kényeztetés ez a csupa mákos csoda. 
 

A mák amellett, hogy finom, pozitív élettani hatásairól is ismert. Tápanyagokban gazdag, értékes fehérjéket tartalmazó alapanyag, kitűnő B1-, B5-, B6-vitaminforrás, emellett tartalmaz kalciumot, foszfort, cinket, mangánt, vasat és magnéziumot is. Ezen kívül a mák értékes növényi telítetlen zsírsavakban is gazdag.  

 

Hozzávalók
4 tojás szétválasztva
12 dkg szobahőmérsékletű vaj
1 citrom reszelt héja
½ bögre porcukor (kb. 1dl)
2 ek Szerencsi kakaópor
2 ek cukor
17 dkg mák
 

  1. Habverővel keverd simára a tojások sárgáját, a vajat, a porcukrot és a reszelt citromhéjat, majd add hozzá a kakaóport is, és alaposan keverd el. 
  2. A tojásfehérjéből verj kemény habot, majd fokozatosan adagold hozzá a cukrot, és keverd tovább, míg a fehérje sűrű lesz.
  3. Keverd a tojás sárgájából készült masszához a mákot, majd óvatosan forgasd bele a fehérjéből készült habot is.
  4. A tésztát öntsd egy kivajazott 25 cm-es tortaformába, majd 170 fokra előmelegített sütőben süsd kb 20-25 percig. Akkor van kész, amikor a bele szúrt hústűre már nem ragad rá a tészta.
  5. Hagyd kihűlni, majd vedd ki a tortát a formából. Tálaláskor szórd meg kevés porcukorral.
     
Nestlé tippünk
A sütemény mellé biztosan jól fog esni egy bögre csökkentett cukortartalmú NESQUIK kakaóital, mely pillanatok alatt elkészül, és még hozzáadott vitaminokat is tartalmaz!

 

Ha szereted a mákot, próbáld ki különleges mákos guba receptünket is!