Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Halételek karácsonyra

Karácsonyi menü gyorsan és egyszerűen 1.

Különleges mákos guba recept

Mákos gubához ahány ház, annyi recept. Ezzel a krémes, vaníliás verzióval biztos leveszed a vendégeket a lábukról

Mákos guba recept

Hozzávalók
10 kifli
1,5l tej
50 dkg mascarpone
1 cs vanília puding
2 tojás
2 cs vaníliás cukor
40 +10 dkg cukor
20 dkg darált mák

  1. A 40 dkg cukrot, a vaníliás cukrot, a két tojást és a pudingot keverd össze, és tedd gőzfürdő fölé.
  2. Mialatt gőzölődnek, a tejet és a mascarponét mikróban melegítsd össze.
  3. Keverd a forró tejes, mascarponés egyveleget a gőzölt keverékhez, és gőzöld tovább 15 percig, nagyjából madártej állagú krémet kapsz.
  4. A kifliket karikázd fel ujjnyi szeletekre, 1-2 percig áztasd a krémben, öntsd nagy hőálló tálba.
  5. Szórd meg a mák és a 10 dkg cukor keverékével, és süsd előmelegített sütőben 180 fokon, amíg a teteje picit pirulni kezd. (kb. 15 perc)

 

Ha szaftosabban szeretitek, akkor 10 kisebb kiflivel vagy 9 nagyobbal számolj. Ha több vagy nagyobb a kifli, akkor jobban fel fogja szívni a krémet.

 

A gőzfürdőhöz szükség van egy nagyobb fazékra és egy fém tálra, amit a fazék tetejére tudsz illeszteni. Forrald fel a vizet, majd húzd le alatta a gázt/villanyt, amíg már nem lobog. Jöhet a tetejére a tál és máris gőzfürdőben olvadhatnak a belevalók.
Nagyon hasznos süteményeknél, krémek készítéséhez, csokoládé olvasztáshoz.