Különleges őszi desszert, sütőtökös pohárkrém 

Ez a csokis-fahéjas csiga egy álom!

Isteni nyári desszert: Uborkás panna cotta

Amilyen furcsán hangzik, olyan finom! Könnyű, hűsítő, különleges desszert, ráadásul nem lehet elrontani.

Uborkás panna cotta recept (4 adag)

Hozzávalók
2,5 dl 30%-os tejszín
1,5 dl tej
30 g cukor
1 kígyóuborka meghámozva, kimagozva, apróra szeletelve
2 lapzselatin

 

 

  1. Egy lábasban keverd össze a tejet, a tejszínt és a cukrot, és lassú tűzön melegítsd addig, míg a cukor feloldódik. Ekkor add hozzá az uborkát.
  2. Főzd addig, amíg majdnem forrni kezd, majd vedd le a tűzről, és hagyd hűlni kb. 25 percig.
  3. Amikor kihűlt turmixszold simára. Ha mégis maradtak benne apró uborka darabok, passzírozd át egy szűrőn. 
  4. A zselatinlapokat áztasd 5 percig hideg vízbe, majd alaposan nyomkodd ki. 
  5. Tedd vissza a tűzre az uborkás tejszínt, és enyhén melegítsd meg, majd add hozzá a kinyomkodott zselatint, és főzd addig, míg a zselatin felolvad. Vedd le a tűzről, pár percig hagyd hűlni, majd töltsd szilikon sütőformákba, és tedd a hűtőbe, amíg teljesen kihűl és megkocsonyásodik.
  6. Fogyasztás előtt a sütőformát állítsd forró vízbe, így könnyen ki tudod fordítani belőle a panna cottát. 
     
A Panna cottához általában szoktak valamilyen szószt is készíteni. Legegyszerűbb, ha kedvenc idénygyümölcsödet (cseresznye, meggy, ribizli, eper) leturmixolod, kevés citromlével és mézzel ízesíted, esetleg egy pár perc alatt fel is melegíted.
Ha pedig a textúrákkal is szeretnél játszani, szórj mellé egy kevés aprított fahéjas CiniMinis granolát, vagy mézes Cheerios gabonapelyhet.

 

Nestlé tippünk
Annyira különleges ez a desszert, hogy szinte kiált egy csésze finom kávéért! A Dolce Gusto kávékülönlegességekkel teljessé teheted az élményt!




 

Átlagos tápérték

1 adag (1 tányér)

240 kcal 12%/adag

*Referencia érték az ajánlott átlagos napi bevitelhez viszonyítva.