3 tipp, amivel feldobhatod a leveseket

Mellettem robbant fel a vitaminbomba 1. rész

Gyors vacsora a szezon kedvenceiből

Színes tavaszi, vitaminban gazdag, de kalóriában szegény vacsora receptünket 15 perc alatt elkészítheted.

Ez a recept a háziasszonyok minden konyhai vágyát kielégíti: gyorsan (tényleg percek alatt) elkészíthető, könnyen beszerezhető, pénztárcabarát alapanyagokból készül, könnyen beilleszthető a kiegyensúlyozott étrendbe, és alacsony kalóriatartalma miatt fogyókúrás menünek is kiváló.

Szaftos kertifűszeres csirke steak mediterrán petrezselyem salátával (~150kcal/adag)

Hozzávalók (4 adag)
4 szelet csirkemell
1 tasak Maggi Fortélyok Szaftos kertifűszeres csirke steak alap
8 kisebb csokor petrezselyem
3 paradicsom
3-4 szál újhagyma apróra vágva
2 ek bulgur
2 ek olívaolaj
1 citrom leve

  1. A petrezselymet és a hagymát vágd apróra, a paradicsomot pedig nagyon kis kockákra. 
  2. Közben a bulgurra önts kétszeres mennyiségű forró sós vizet, és várj, amíg magába szívja, és megpuhul (pár perc az egész). 
  3. Ha elkészült a bulgur, keverd össze a zöldségekkel, sózd, borsozd, majd locsold meg citromlével annyira, hogy kellemesen savanykás legyen az eredmény. 
  4. Öntsd rá az olívaolajat, keverd össze, és pihentesd, amíg elkészül a hús.
  5. A hús elkészítéséhez vedd elő a tasakból a kertifűszeres papíruszokat, és minden papíruszba tegyél egy szelet csirkemellet. 
  6. Forró serpenyőben, zsiradék hozzáadása nélkül süsd oldalanként 3 percig.

 

A petrezselyemgyökér 10 dkg-ja közel 60 kcal energiát, és 10 g szénhidrátot tartalmaz. Sötétzöld levele gazdag folsavban, és a sejtek regenerációját előmozdító klorofillban. Jelentős mennyiségben van benne a testünk védekező rendszerét támogató C-, valamint K-vitamin.
Hő hatására számos jótékony hatású anyag, többek között a C-vitamin is elbomlik, ezért a petrezselyemzöldet lehetőleg nyersen használd, tálalás előtt, vagy csak a főzési idő legvégén tedd az ételhez.