Tippek friss fűszernövények használatához

Kiegyensúlyozott reggeli várandós kismamáknak

Fagyasztó tippek

Nem is gondolnád, mennyi mindent le tudsz fagyasztani, hogy megkönnyítsd a főzéssel járó munkát. Íme pár példa. Tippek fagyasztáshoz

Zöldfűszerek

Télen sokkal macerásabb zöldfűszerhez jutni, mint szép időben, amikor magadnak is könnyen termeszthetsz. Vannak zöldfűszerek, mint például a kapor vagy a medvehagyma, amit elég egy fóliába betekerni. A petrezselyemnek és a koriandernek például kifejezetten jót tesz, ha kis jégkockákba fagyasztva teszed el őket. 
Ha bazsalikomot vagy mentát teszel el jégkockában, a szilveszteri koktélokhoz is könnyen előkaphatod őket.
 

Tészta

Igazi konyhai jolly joker a leveles tészta. Mélyhűtőben sokáig eláll, és könnyen ki is enged, így az utolsó pillanatban is megmenthet egy váratlan vendégséget. Konyhai maradékokkal megtöltve percek alatt finom tésztabatyukat készíthetsz belőle.
Ugyanez a helyzet a pogácsa tésztával is. Készíts egyszerre egy nagyobb adagot, és egy részét tedd el a mélyhűtőbe. Nincs is finomabb, mint a frissen sült meleg pogácsa egy téli reggelen.
 

Húsgombóc, fasírt, zöldségfasírt

Szintén egy olyan étel, aminek kikeverése egyszerű, de mégsem a háziasszonyok kedvence. Készíts egyszerre 2-3 adagot, és az előre megformázott pogácsákat tedd a fagyasztóba. 
 

+1 Karácsonyi előkészület

Kész ételeket általában akkor teszünk el, ha túl sok maradt valamiből. Pedig megkönnyíthetnénk így a karácsonyi készülődést is. Egyes ételeknek még jót is tesz, ha állni hagyjuk. Készítsd el előre a halászlé alaplevet vagy a pörköltet, így nem kell az utolsó pillanatban órákig a tűzhely mellett állnod.