Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Tippek friss fűszernövények használatához

Kiegyensúlyozott reggeli várandós kismamáknak

Fagyasztó tippek

Nem is gondolnád, mennyi mindent le tudsz fagyasztani, hogy megkönnyítsd a főzéssel járó munkát. Íme pár példa. Tippek fagyasztáshoz

Zöldfűszerek

Télen sokkal macerásabb zöldfűszerhez jutni, mint szép időben, amikor magadnak is könnyen termeszthetsz. Vannak zöldfűszerek, mint például a kapor vagy a medvehagyma, amit elég egy fóliába betekerni. A petrezselyemnek és a koriandernek például kifejezetten jót tesz, ha kis jégkockákba fagyasztva teszed el őket. 
Ha bazsalikomot vagy mentát teszel el jégkockában, a szilveszteri koktélokhoz is könnyen előkaphatod őket.
 

Tészta

Igazi konyhai jolly joker a leveles tészta. Mélyhűtőben sokáig eláll, és könnyen ki is enged, így az utolsó pillanatban is megmenthet egy váratlan vendégséget. Konyhai maradékokkal megtöltve percek alatt finom tésztabatyukat készíthetsz belőle.
Ugyanez a helyzet a pogácsa tésztával is. Készíts egyszerre egy nagyobb adagot, és egy részét tedd el a mélyhűtőbe. Nincs is finomabb, mint a frissen sült meleg pogácsa egy téli reggelen.
 

Húsgombóc, fasírt, zöldségfasírt

Szintén egy olyan étel, aminek kikeverése egyszerű, de mégsem a háziasszonyok kedvence. Készíts egyszerre 2-3 adagot, és az előre megformázott pogácsákat tedd a fagyasztóba. 
 

+1 Karácsonyi előkészület

Kész ételeket általában akkor teszünk el, ha túl sok maradt valamiből. Pedig megkönnyíthetnénk így a karácsonyi készülődést is. Egyes ételeknek még jót is tesz, ha állni hagyjuk. Készítsd el előre a halászlé alaplevet vagy a pörköltet, így nem kell az utolsó pillanatban órákig a tűzhely mellett állnod.