Szuper desszert sütés nélkül

Jégkrém különlegesség forró napokra

Eper mánia

Hurrá, itt az eperszezon! Hozd ki belőle a legtöbbet, edd rendszeresen, változatosan, könnyen beillesztheted az egészséges étrendbe!

Az eper finom, szép, vitaminban gazdag, a nyár hírnöke. Amíg a szezonja tart, érdemes belőle mindig tartani otthon. Magában is mennyei, de egy-két trükkel tovább fokozhatod a hatást. Itt van rögtön ez az epres morzsasüti granolával. Reggelire, desszertnek, vagy épp, amikor jólesik.

 

Epres morzsasüti granolával recept

Hozzávalók (4 adag)

25 dkg eper
1/2 citrom leve
3 ek vaj a sütihez + kevés vaj az edény kikenéséhez
1 ek cukor a gyümölcsre
8 ek Nestlé Lion Granola
2 tk étkezési keményítő

 

  1. Alaposan mosd meg, majd darabold fel az epret, szórd meg a cukorral, önts rá citromlevet, majd keverd össze a keményítővel.
  2. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, tedd az aljába a gyümölcsöt.
  3. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a granolával. A granolás masszát egyenletesen oszlasd el a gyümölcs fölött.
  4. 200C fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg a teteje megpirul (kb. 20 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.

 

Nestlé tippünk
Ha teljesértékű gabonát tartalmazó gyors reggelire vágysz, ami biztosítja a napindításhoz szükséges energiát, a darabokra vágott epret keverd össze natúr joghurttal és egy pár szem dióval, majd az egészet keverd bele egy adag Nestlé Fitness gabonapehelybe