Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Csokis banános túródesszert újévi fogadalmakhoz

Fitt torta zabpehellyel, ami rabul ejt

Eper mánia

Hurrá, itt az eperszezon! Hozd ki belőle a legtöbbet, edd rendszeresen, változatosan, könnyen beillesztheted az egészséges étrendbe!

Az eper finom, szép, vitaminban gazdag, a nyár hírnöke. Amíg a szezonja tart, érdemes belőle mindig tartani otthon. Magában is mennyei, de egy-két trükkel tovább fokozhatod a hatást. Itt van rögtön ez az epres morzsasüti granolával. Reggelire, desszertnek, vagy épp, amikor jólesik.

 

Epres morzsasüti granolával recept

Hozzávalók (4 adag)

25 dkg eper
1/2 citrom leve
3 ek vaj a sütihez + kevés vaj az edény kikenéséhez
1 ek cukor a gyümölcsre
8 ek Nestlé Lion Granola
2 tk étkezési keményítő

 

  1. Alaposan mosd meg, majd darabold fel az epret, szórd meg a cukorral, önts rá citromlevet, majd keverd össze a keményítővel.
  2. Egy hőálló tálat kenj ki vajjal, tedd az aljába a gyümölcsöt.
  3. A vajat olvaszd fel, majd keverd össze a granolával. A granolás masszát egyenletesen oszlasd el a gyümölcs fölött.
  4. 200C fokra előmelegített sütőben süsd addig, amíg a teteje megpirul (kb. 20 perc), és a gyümölcsök sziruposan bugyognak.

 

Nestlé tippünk
Ha teljesértékű gabonát tartalmazó gyors reggelire vágysz, ami biztosítja a napindításhoz szükséges energiát, a darabokra vágott epret keverd össze natúr joghurttal és egy pár szem dióval, majd az egészet keverd bele egy adag Nestlé Fitness gabonapehelybe