Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Céklás káposzta saláta recept a téli vitaminpótlásért

A cékla és a káposzta is igazi vitaminbomba, ráadásul mindkettő könnyen beszerezhető, és jól tűri a hosszú tárolást. Nagy élelmi rost- és vitamintartalmuk miatt a kiegyensúlyozott táplálkozás fontos alapanyagai.

 

A káposzta C-vitamin-, a cékla folsavtartalma kiemelkedő, de gazdag rostokban, káliumban és antioxidánsokban is. Ezt a salátát magában vagy köretként is fogyaszthatjátok, egészséges és megunhatatlan.

 

Hozzávalók
2 cékla
1/2 fej lila káposzta 
1 tk reszelt torma
2 ek balzsamecet
olívaolaj
só, bors ízlés szerint

  1. A céklát hámozd meg, majd nyersen, nagylyukú reszelőn reszeld le.
  2. A káposztát vágd vékony csíkokra, olívaolajon, balzsamecettel meglocsolva párold roppanósra.
  3. Keverd össze a reszelt céklával és a tormával, sózd, borsozd, egy evőkanál olívaolajjal locsold meg.
Frissen reszelt tormával az igazi, de ha nincs otthon, az üveges ecetes torma is jó hozzá. Fetával vagy kecskesajttal és pirított dióval megszórva igazi ízkavalkád.