Keresés

Keresés

Hasonló címkék Mutasd az összes címkét

Mutasd az összes címkét

Hamis a baba, avagy kedvenc Wellingtonjaink

Izgalmas fogások natúr csirkéből gyorsan, egyszerűen

A malacsütés rejtelmei

A szilveszteri menühöz egy szép malacpecsenyére gondoltál? Itt van két tipp, hogyan készítsd el, hogy igazán különleges legyen!

Hagyományos szilveszteri fogás a malac, így a eddig nem próbáltad, érdemes most nekilátni. Van már jó malac recepted? Ha nincs,  vagy eltérnél az eddig megszokottól, jó helyen jársz. Sőt, megmutatjuk azt is, hogyan lehet kívül ropogós, belül omlós a malacod.

Ha pedig mégis úgy döntenél, hogy egy gyorsabb, és egyszerűbb fogással búcsúztatnád az óévet, görgess a cikk végére, ahol egy szuper virslis receptet találsz smiley

Roppanós malacsült recept

Elő a fecskendővel és a sörrel! A malacsültben az egyik igazán izgalmas rész a ropogós bőr. Na, de hogyan süsd ízletesen ropogósra a malacot?

Hozzávalók
2 kg malac comb
4 gerezd fokhagyma
1 dl sör
1 tk só
4 dl víz
10 dkg füstölt szalonna
2 ek disznózsír
őrölt bors ízlés szerint 
 

  1. Az apróra vágott fokhagymával, szalonnával tűzdeld meg, és a borssal szórd meg a húst. 
  2. Ha a bőrt só éri, akkor nem lesz igazán ropogós! Ezért a sót fél dl vízben old fel, és fecskendővel juttasd több oldalról a bőr alá. Egy napra tedd a hűtőbe.
  3. Sütés előtt 2 cm távolságban a bőrét kockázd be, majd tedd tepsibe. 2 evőkanál zsírt rakj köré és önts mellé 3 deci vizet, lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon egy órán át süsd.
  4. Végül fedés nélkül süsd ropogósra, miközben többször sörrel kenegeted.

 

Az omlósan puha malac titka

A malacsült másik jellemzője, hogy csak úgy omlik szét a szájban. Ezzel a sütőzacskós konfitálással biztos a siker!

Hozzávalók
1 kg  bőrös malackaraj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
késhegynyi chili ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
 
1.    A karaj bőrös oldalát éles késsel irdald be hosszában és keresztben is.
2.    A fűszerekkel jól dörzsöld be, a só csak a húsos oldalát érje! A hagymát negyedeld, a megpucolt fokhagymával és az előkészített hússal együtt tedd sütőzacskóba. 
3.    A zacskó száját kösd be, majd egy-két pici lyukat szúrj a tetején. 
4.    Előmelegített 80 fokos sütőben 4 órán át süsd. 
5.    Ezután a sütőzacskóból vedd ki a húst, és 1 óra alatt 200 fokon süsd pirosra. Figyelj, hogy ne égjen meg!
6.    A vele sült hagymákkal tálald.

Nestlé tippünk
A pecsenye mellé készíts mártásokat, nekünk a MAGGI Vargányagomba krémlevesből készített villámmártás a kedvencünk.

Plusz egy villámrecept szilveszterre

Ha nincs kedved a malaccal kísérletezni, próbáld ki ezt a klassz virslis receptet!

A virsliket hosszában vágd be, a vájatba tegyél egy méretben beleillő vastagabb sajt hasábot, majd a sajttal töltött virslit tekerd körbe egy szelet baconnel. A baconbe tekert virsliket tedd egymás mellé egy hőálló tálba, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd, amíg pirulni kezdenek!