Variációk tortilla tekercsre

Pörköltre fel!

A malacsütés rejtelmei

A szilveszteri menühöz egy szép malacpecsenyére gondoltál? Itt van két tipp, hogyan készítsd el, hogy igazán különleges legyen!

 

Roppanós malacsült recept

Elő a fecskendővel és a sörrel! A malacsültben az egyik igazán izgalmas rész a ropogós bőr. Na, de hogyan süsd ízletesen ropogósra a malacot?

Hozzávalók
2 kg malac comb
4 gerezd fokhagyma
1 dl sör
1 tk só
4 dl víz
10 dkg füstölt szalonna
2 ek disznózsír
őrölt bors ízlés szerint 
 

  1. Az apróra vágott fokhagymával, szalonnával tűzdeld meg, és a borssal szórd meg a húst. 
  2. Ha a bőrt só éri, akkor nem lesz igazán ropogós! Ezért a sót fél dl vízben old fel, és fecskendővel juttasd több oldalról a bőr alá. Egy napra tedd a hűtőbe.
  3. Sütés előtt 2 cm távolságban a bőrét kockázd be, majd tedd tepsibe. 2 evőkanál zsírt rakj köré és önts mellé 3 deci vizet, lefedve, előmelegített sütőben 180 fokon egy órán át süsd.
  4. Végül fedés nélkül süsd ropogósra, miközben többször sörrel kenegeted.

 

Az omlósan puha malac titka

A malacsült másik jellemzője, hogy csak úgy omlik szét a szájban. Ezzel a sütőzacskós konfitálással biztos a siker!

Hozzávalók
1 kg  bőrös malackaraj
2 fej vöröshagyma
4 gerezd fokhagyma
1 tk római kömény
késhegynyi chili ízlés szerint
só, bors ízlés szerint
 
1.    A karaj bőrös oldalát éles késsel irdald be hosszában és keresztben is.
2.    A fűszerekkel jól dörzsöld be, a só csak a húsos oldalát érje! A hagymát negyedeld, a megpucolt fokhagymával és az előkészített hússal együtt tedd sütőzacskóba. 
3.    A zacskó száját kösd be, majd egy-két pici lyukat szúrj a tetején. 
4.    Előmelegített 80 fokos sütőben 4 órán át süsd. 
5.    Ezután a sütőzacskóból vedd ki a húst, és 1 óra alatt 200 fokon süsd pirosra. Figyelj, hogy ne égjen meg!
6.    A vele sült hagymákkal tálald.

 

Nestlé tippünk
A pecsenye mellé készíts mártásokat, nekünk a MAGGI Vargányagomba krémlevesből készített villámmártás a kedvencünk.