Ez a csokis-fahéjas csiga egy álom!

Vendégváró falatok 2 - Ha már csak a desszert hiányzik

A legcsokisabb csokitorta

De tényleg! Ha ezt a tortát egyszer megcsinálod, minden alkalomra csak ezt akarod majd. 

Ne feledd, mivel tényleg csupa csoki, fontos, hogy jó minőségű csokiból készítsd , és ne feledkezz el a mértékletességről sem!

 

A legcsokisabb csokitorta 


Hozzávalók
35 dkg BOCI étcsokoládé
12-15 dkg cukor 
17 dkg vaj kockákra vágva
5 tojás fehérje
5 tojás sárgája
5 dkg liszt
csipet só
Szerencsi kakaópor, és porcukor a díszítéshez

 

  1. A csokit a vajjal és a cukorral, folyamatos keverés mellett, vízgőz fölött olvaszd fel. Amikor egynemű massza lesz belőle, vedd le a gőzről, és tedd félre hűlni.
  2. Amikor kissé lehűlt, egyesével keverd hozzá a tojások sárgáját, közben alaposan verd fel. 
  3. Szitáld a masszába a lisztet.
  4. A tojásfehérjéket egy csipet sóval verd habosra, de nem kell, hogy túl kemény legyen. A habos fehérjét óvatosan keverd a csokimasszába.
  5. A masszát töltsd egy 25 cm átmérőjű, kivajazott tortaformába, és 180 fokra előmelegített sütőben süsd kb. 45 percig
  6. Tálalás előtt szórd meg kakaóval és egy kevés porcukorral.

 

Egy pár szem friss gyümölcs, vagy fagyi nagyon klasszul illik hozzá. Ga egyik sincs otthon, fagyasztott gyümölcsből 2 perc alatt tudsz szuper fagyit készíteni. Kattints korábbi cikkünkre, a villámfagyi receptért.